Kristoffersson och Grönholm i ny duell

26/05/2021 by Morgan Carlsson

Det blir fortsatt kamp mellan Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm i RallyX Nordic. -Kul! Jag tävlar gärna mot så hårt motstånd som möjligt, säger Kristoffersson, som leder mästerskapet inför nästa helgs tävlingar i Finland.

Johan Kristoffersson

Det bär iväg i nordostlig riktning för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS när rond 5 och 6 av RallyX Nordic ska avgöras på Oulu Zone i närheten av Uleåborg i norra Finland, helgen 5-6 juni.
-En ny bana för mig. Utifrån filmer jag har sett är det ett väldigt racingliknande stuk. Kanske inte det vår bil gillar mest, men vi får göra en del justeringar och se vad vi kan trolla fram. Framför allt måste vi få ordning på starterna, säger Johan Kristoffersson, som utökade sin mästerskapsledning i Höljes, trots att han inte vann någon av deltävlingarna.
Istället var det säsongsdebuterande Niclas Grönholm som tog en dubbelseger i den värmländska rallycrossmetropolen.
-En möjlighet till revansch nu! Det ska bli roligt att än en gång få se hur vi står oss emot deras VM-bil, säger 32-åringen från Arvika, som även denna gång kommer att ratta den KMS-byggda Volkswagen Polon.

Den taktiske trefaldige världsmästaren är naturligtvis sugen på att ta kampen med Grönholm, men glömmer ändå inte bort att poängsamlandet i mästerskapstabellen är viktigast.
-Det måste man väga in. Det ser ju skapligt ut nu med en ledning på tretton poäng.
Fraser McConnell, Sondre Evjen och Enzo Ide jagar bakom Johan inför helgen i Finland.
-Det gäller som vanligt att fortsätta samla poäng utan att ta alltför stora risker.

Teamchefen i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson, känner inspirationen flöda, ställd inför fortsatt tufft motstånd.
-Vi åker till lejonets kula och tar oss an Grönholm på hans hemmaplan. Vi gör det med ett öga på honom och det andra på mästerskapet.

Johan Kristoffersson å sin sida tar den något udda omvägen via Afrika. Först väntar nämligen den andra deltävlingen i Extreme E kommande helg. Efter första omgångens ökenäventyr i Saudiarabien är det en havsnära bana i Senegal som serveras.
-Svårt att veta vad som väntar. Det är ju så olika miljöer vi kör och hela tiden nya förutsättningar. Men jag tror att det passar mig och Molly att ta det lite på volley.
Kristoffersson och stallkompisen Taylor vann första tävlingen och har därmed en ledning att försvara.
-Där blir det ännu större fokus på att plocka poäng och inte riskera för mycket. Hoppas det blir lite mindre med damm på vägen den här gången i alla fall.
Rosberg X Racing, med den svensk-australiensiska duon i föraroverallerna, leder mästerskapet med fem poängs marginal inför helgens Ocean X Prix.