Andersson nöjd med helgen

06/06/2021 by Morgan Carlsson

Det blev en helg med blandade resultat för Nils Andersson i RallyX Nordic i Finland. En stark andraplats på lördagen, men under söndagen tog det stopp redan i semifinalen.

Nils Andersson

-Ändå ganska bra med tanke på att jag inte har kört på den här banan förut, summerar Andersson.

Ännu en intensiv rallycrosshelg bjöds när den tredje dubbeltävlingen avverkades på Oulu Zone utanför Uleåborg i norra Finland. Nils Andersson försvarade ensam Kristoffersson Motorsports färger i Lites-klassen när Gustav Bergström var hemma för skolavslutning och Andersson gjorde det riktigt bra under lördagen.
-Superbra! Nils har definitivt höjt sin lägstanivå, berömmer stallchefen Tommy Kristoffersson.
Nils var förstås också nöjd med ännu en pallplats som tvåa efter Tommi Hallman.
-Det tog ett tag att knäcka koden på banan, men i slutet av finalen hittade jag bra pace, säger Nils.

Under söndagen gick det inte lika smidigt. Andersson fick jobba för sina poäng och kvalade in som femma till semifinalen. Från tredje rutan kom han iväg med häng på en finalplats, men det höll inte.
-Vi hade gjort en del anpassningar till regnet, men bilen blev svårkörd och jag gjorde ett misstag.

Andersson blev i den situationen också påkörd och tappade ett par placeringar. Han hittade farten igen, men fick jaga och öppningarna för omkörning uppenbarade sig helt enkelt inte. I mål var 21-åringen från Arvika fyra, en sekund från sista finalplatsen.
-Det löste sig inte riktigt för Nils idag, men inte mycket han kunde göra något åt, säger Kristoffersson Motorsports stallchef Tommy Kristoffersson.

I RallyX Nordic återstår nu bara finalen hemma på Westombanan. Inför den ligger Nils på andra plats, med ganska stora avstånd åt båda hållen.
-Hallman är nog klar redan, men en andraplats är inte heller dåligt så här långt, tycker Nils.

Innan hemmatävlingen ska han dock iväg på SM-tävlingar där han har ledningen i mästerskapet. I juli väntar Västerås och redan kommande helg Piteå. Det hade ju varit enkelt att stanna kvar i norra Norden, men Andersson tar svängen från Uleåborg till Piteå - via Arvika.
-Jag ska hem till flickvännens student. Det blir några hundra mil för att packa om väskan…