Anderssons första seger

16/05/2021 by Morgan Carlsson

Det var nära redan i torsdags för Nils Andersson, men i den andra deltävlingen i Höljes höll han för trycket och tog hem sin första seger i RallyX Nordic Lites. -Nu kunde jag bara åka, utan press, säger en lättad och glad KMS-förare.

Nils Andersson

Den fjärde rundan av RallyX Nordic gick över två dagar med två kvalomgångar under lördagen. Nils Andersson visade stabilitet i det blöta underlaget och fixade en tredje- och en andraplats.
-Jag hade bra tempo hela helgen, summerar Nils.

Två ytterligare tredjeplatser under söndagens kvalheat säkrade en plats i pole position i andra semifinalen. Kristoffersson Motorsport-föraren satte en fin start och kunde ta hem segern i bekväm stil.
-Jag var väldigt nöjd när det torkade upp. Då blev det mindre chansartat.

Från andraspåret i finalen tog han starten igen.
-Starterna har fungerat väldigt bra. Jag har väl gjort några små ändringar, men mest handlar det om att göra rätt saker, säger Nils som drog iväg till en betryggande ledning.

I samma läge i torsdags blev Andersson lite stressad och fick släppa finländaren Tommi Hallman förbi sig. Visserligen krympte ledningen den här gången också, men jagande Linus Östlund kom aldrig nog nära för att kunna sätta in en stöt.
21-åringen från Arvika tog sig över mållinjen som segrare, den första triumfen i Lites-klassen för den tidigare crosscar-mästaren. Den här helgen fattade han många kloka beslut på banan och tackade förstås mentorn Johan Kristoffersson för goda råd.
-Johan har gett mig mycket att tänka på, så jag har väl blivit lite visare. Tidigare har jag inte heller haft rätt tempo och då agerar man med större risk. Nu kan jag mer väga risk mot vad jag kan vinna på det.

En andraplats och en seger betyder att Andersson klättrar upp till andraplats i Nordic-mästerskapet. Tommi Hallman leder på 101 poäng mot 87 för Nils.
-Det är jättebra, men det är långt kvar än.

Mästerskapet fortsätter i Finland om tre veckor och dit åker förstås en Nils Andersson fullproppad med självförtroende.
-Det ska bli kul att se hur snabbt alla kan hitta farten där, på en bana som de flesta inte känner till.

Stallchefen i Kristoffersson Motorsport kunde inte annat än vara stolt med sin adept.
-Jättekul för Nils! Nu fick han sätta ihop alla delar till en klockren dag. Han har fattat rätt beslut hela tiden och varit bestämd i körningen, säger Tommy Kristoffersson och fortsätter:
-Kul också att vi får kvitto på att allt arbete vi har lagt ner på bilen har varit rätt.

Teamets andre Lites-förare, Gustav Bergström, slutade på fjortonde plats.
-Gustav har höjt sin högstanivå. Nästa steg blir att höja lägstanivån. Det pendlar fortfarande en del, men här var det helt nytt för honom att ställa om mellan torrt och blött, dessutom på en bana han aldrig tidigare har kört, så jag tycker han gör det bra.