Johan i mästerskapsledning

01/05/2021 by Morgan Carlsson

Det blev en tuff öppning på rallycrossåret för Johan Kristoffersson. Efter flera hårda dueller och en del tekniska problem blev det en andraplats i RallyX Nordic-premiären. -Men att vi ändå leder mästerskapet är förstås positivt, summerar Kristoffersson.

Johan Kristoffersson

Den trefaldige världsmästaren kom till Nysum i Danmark som den store favoriten till segern, men det blev en envis kamp om varje poäng. Inte minst berodde det på dåliga starter inledningsvis.
-I första omgången fick jag för mycket hjulspinn, men hade tur att heatet var snabbt, så det blev ändå ganska bra.

Även den andra starten lämnade mycket mer att önska, men då lyckades Kristoffersson manövrera sig fram till ledning och snabbaste tid med sin Volkswagen Polo GTI RX KMS.
-En skänk från ovan när det öppnade sig på innern för mig.

I Q3 var starten bättre, även om tempot inte var det rätta ute på banan.
-Det kändes ändå bra inför semi och final att starten satt där.

I semifinalen blev det mycket närkamper i de första svängarna och Johan fick kämpa sig fram till en andraplats och därmed andra led i finalen.
Slutuppgörelsen blev också till en strid om utrymmet under första varvet.
-Det var en äkta rallycrossfinal. Jag är glad att bilen fortfarande var hel efter kurva två, berättar Johan.

Från ett besvärligt läge jobbade sig Kristoffersson uppåt i fältet, men rådde inte på jamaicanen Fraser McConnell.
-Vi hade inte kunnat göra så mycket mer den här dagen, konstaterar värmlänningen som ändå plockade mest poäng under dagen genom att vara snabbast i kvalet och därefter ta två andraplatser i semi och final.

Totalt leder Kristoffersson med 26 poäng före Sondre Evjen 25 och McConnell 24.
-Vi är jättenöjda att kunna leda mästerskapet efter en så utmanande dag, konstaterar Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-chefen Tommy Kristoffersson, som hade fullt upp under sin födelsedag.
-Stor cred till alla i teamet. Det har varit riktigt kämpigt. Med facit i hand efter första dagen kan vi konstatera att det kanske var övermodigt att ge oss in i det här med de förutsättningar vi har.

RallyX Nordic fortsätter med deltävling nummer två under söndagen.