Andersson svensk mästare

15/08/2021 by Morgan Carlsson

Nils Andersson säkrade SM-titeln i Lites-klassen redan i kvalomgångarna på Westombanan. -Fantastiskt! Äntligen! Jag har jagat den titeln många gånger och att få ta den på hemmaplan känns ju extra bra.

Nils Andersson

Andersson kom till finalen med bra förutsättningar, som tvåa i RallyX Nordic och med 20 poängs ledning i SM. Några poäng till behövdes för att säkra titeln och dessa plockade Kristoffersson Motorsport-föraren ihop genom att lägga beslag på femteplatsen i kvalet. Tolv poäng in på kontot och därmed kunde nervpressen släppa inför semifinal och final. För nervöst var det.
-Absolut bitvis! Jag vaknade fem i morse och räknade på tabellen. Jag kom fram till att det var bäst att gå för att vinna.

Den offensiva inställningen vädrade han i sista kvalomgången, när han stack in nosen i första kurvan för att ta sig fram till en bättre position.
-Jag gjorde ett tappert dykförsök där, men det gick inte så bra, medger Nils.

Nu blev det ingen större komplikation av den missen. SM-titeln säkrades redan där i alla fall och Andersson kunde gå för att göra bästa möjliga resultat i semifinalen från andra ledet.
-Jag gjorde det jag kunde och tog en tredjeplats för att ta mig till finalen.

Från femte startrutan i finalen gick han än en gång med hög energi in i startböjen.
-Det var superhändelserikt där. Jag kom in som femma och ut som trea. Jag var glad att kunna hänga med i tempot trots en halvstukad bil. 

En pallplats i sista tävlingen var i princip det bästa som gick att få ut av utgångspositionen och tillsammans med SM-guldet och en andraplats i RallyX Nordic så blev det en bra helg. Nordic-titeln var egentligen inte inom räckhåll.
-Ett stort grattis till Tommi Hallman, en värdig vinnare där, säger Andersson.

Vad har då varit framgångsreceptet under den här säsongen?
-Det kan sammanfattas med: Kristoffersson Motorsport! De har lagt ner fantastiskt mycket tid på bilen och att få jobba med Johan som mentor har varit ovärderligt. Jag har växt mycket som förare och på det mentala planet.

Stallchefen Tommy Kristoffersson kan inte annat än att returnera berömmet.
-Jättekul att vi lyckas ta hem titeln redan första året med Lites och Nils har gjort ett fantastiskt jobb. Han har haft öron stora som paraboler och lyssnat på alla råd i kombination med en otrolig vilja. Härligt att han fick sy ihop det här på hemmaplan.

Även för teamets andre Lites-förare blev det en helg med framsteg. Visserligen räckte det inte till semifinal för Gustav Bergström, men han fick avrunda sin debutsäsong inom rallycross med en stilfull heatseger.