Två nya segrar för Kristoffersson

17/06/2017 by Morgan Carlsson

Foten höll! Johan Kristoffersson kunde därmed leverera ett strålande resultat i den tredje deltävlingen av STCC på Solvalla. Med resultatraden 1-1-2 tog han sig upp på andra plats i totalställningen. - Väldigt bra. Och det har inte varit något problem alls med körningen, summerar Kristoffersson angående sin insats och den omtalade fotskadan. Volkswagen Dealer Team befäste också sin plats i toppen av teammästerskapet.

Totalt tog Volkswagen hand om fem pallplatser av nio möjliga.

- I det stora hela en bra helg och vi samlar mest poäng i teammästerskapet, konstaterar stallchefen i KMS, Tommy Kristoffersson.

Lika bra som i Alastaro blev det dock inte. Fredrik Ekblom hade det lite stökigt och dömdes tillsammans med Daniel Haglöf för en tjuvstart i första racet.

- Jag koncentrerade mig helt på att ta starten och när han rörde sig rullade jag också, förklarar Ekblom, som fick en stop-and-go och slutade elva.

I de följande racen hade Ekblom problem med farten i början, men jobbade sig upp till två tredjeplatser.

- Jag kan inte förklara det riktigt, men den här banan har jag aldrig haft några stora framgångar på. Jag har åkt okej och fått någon pallplats här och där genom åren och så blev det nu också, summerar Fredrik, och konstaterar att helgen ändå var skaplig trots att han tappade från första till tredje plats i förarmästerskapet.

Johan Kristoffersson hade en ganska krokig väg fram till sina två segrar. Trots snabbaste tid i kvalet fick Johan starta fyra i första racet efter att ha satt sin snabbaste tid på gulflagg.

- Men jag är väldigt nöjd med att lyckas vinna från fjärde rutan och även att jag tog mig om Robban i race två.

Robert Dahlgren fick bättre grepp och kom snabbt från yttern i andra racet och tog sig förbi Johan från pole, men det dröjde inte många kurvor förrän Kristoffersson hade manövrerat sin Golf GTI TCR till ledning och därifrån blev det en säker styrning i mål.

Även i avslutningsracet tappade Johan starten, där förutom Dahlgren även Mattias Andersson smet förbi.

- Det var ingen traction alls där inne, konstaterar Johan.

Kristoffersson tog sig raskt förbi Andersson, men lyckades inte rå på Dahlgren den gången.

- I andra racet öppnade Robban alldeles för generöst. Förmodligen lärde han sig av det. I tredje höll han bara innern och på yttern fanns inget fäste att kunna göra något av.

Tommy Kristoffersson kunde ändå konstatera att Johan höll Volkswagen Dealer Teams fana högt även denna dag.

- Mycket positivt att Johan gör ett så bra jobb. Han var snabbast på träning, i kvalen och vann två race.

I totalställningen tog Robert Dahlgren över ledningen på 167 poäng medan Johan Kristoffersson ligger tvåa på 148 och Fredrik Ekblom trea på 141. Tredje länken i Volkswagen Dealer Teams föraruppsättning, Fredrik Blomstedt, plockade två fjärdeplatser och en åttonde och ligger därmed kvar som totalfyra.

Lestrup Racing Teams hade en lyckad helg när det gäller Dennis Strandberg, som summerade två femteplatser och därefter personbästat med en fjärdeplats med sin Golf GTI TCR.

- Precis utanför pallplatserna, men vi är verkligen på rätt väg, konstaterar teamchefen Fredrik Lestrup.

Albin Wärnelöv, Experion Racing, hade det tyngre med en niondeplats och två brutna lopp.

För Micke Kågered Racings Andreas Ahlberg var det också blandad kompott. Han bröt de två första racen men avslutade starkt med en sjätteplats.

I teammästerskapet har Volkswagen Dealer Team utökat sin klara ledning till PWR Racing.

Totalt sett kunde också racinghelgen på Solvalla summeras som en succé.

- En bra helg för svensk motorsport. Jättemycket folk och många av våra samarbetspartner på plats, summerar Tommy Kristoffersson.