Taggat Volkswagen-gäng inför spännande STCC-premiär

03/05/2018 by Morgan Carlsson

Den mycket intressanta STCC-säsongen 2018 rullar igång på Ring Knutstorp under helgen med ett större startfält än på många år. Hela 21 förare kämpar om mästartiteln. —Jag är otroligt taggad och mer förväntansfull än på länge, säger Johan Kristoffersson, toppnamnet i Volkswagen Dealer Team BAUHAUS.

Kristoffersson kommer från en succéstart i rallycross-VM, där han har börjat jakten på en andra raka världsmästartitel med två raka segrar, senast i en portugisisk snöyra. Självförtroendet på topp!

—Indirekt känns det förstås bra att ha segrarna i ryggen. Det ger ett bra mode till STCC, menar Kristoffersson, som nu byter sin Volkswagen Polo Supercar mot en av teamets tre Golf GTI TCR.

I en av de andra sitter Hugo Nerman, debutanten som spås en lysande framtid.

—Känns väldigt positivt. Det här ska bli extremt kul. Jag och teamet har förberett oss på bästa sätt, berättar 19-åringen från Helsingborg, som har nära till premiären.

—Men jag har inte kört mer där än på några av de andra banorna, så det är ingen unik fördel, mer än att jag kan sova hemma, påpekar Nerman.

Den tredje föraren i Volkswagen Dealer Team BAUHAUS, Nicklas Oscarsson, har haft minst tid att förbereda sig, eftersom hans plats i teamet blev klar för bara några veckor sedan.

—Det har börjat landa mer och mer. Testerna har gått jättebra och bemötandet i teamet har fungerat prickfritt, berättar Oscarsson och fortsätter:

—Grundsetupen är otroligt bra. Det jag behöver är att nöta varv och lära känna bilen.

Både Nerman och Oscarsson siktar på juniortiteln medan Kristoffersson förstås har som givet mål att vinna seniorguldet. Tillsammans är siktet också inställt på att lägga beslag på teammästerskapet. Målen är som vanligt högt ställda i det Arvika-baserade Volkswagen-teamet.

—Men det är ett starkt startfält och alla teamen verkar ha byggt en jämnare och stabilare grund under vintern, påpekar stallchefen Tommy Kristoffersson.

Det visade sig under det officiella testet på Knutstorp förra veckan. Kristoffersson fick inte se sina mannar i topp, men drar inte så stora växlar på det.

—Vi var en bit ner på listan, men känner oss trygga inför helgen. Vi vet vad vi håller på med och bryr oss inte så mycket om vad konkurrenterna gör. Det är i skarpt läge det gäller, säger Kristoffersson och låter antyda att teamet har några ess i rockärmen.

Teamets stora styrka är det smått unika samarbetet mellan Johan Kristoffersson och överingenjören Ronnie Bergström. Denna symbios ska de båda juniorerna också kunna dra nytta av.

—Hugo har fungerat bra redan från start, en vaken och smart förare med bra känsla för bilkörning. Men han har förstås mycket att lära och vi har inledningsvis inte så höga krav på honom. Nicklas kom in senare och har haft begränsade testmöjligheter. Han kommer dessutom från ett år med mycket problem på bilen och det brukar dröja ett tag innan man vågar lite på att allt fungerar och att man inte behöver fundera på allt annat. När han gör det kommer han också att leverera för oss, bedömer Kristoffersson.

 

Tidsschema STCC Ring Knutstorp

Fredag 4 maj

10:00 STCC test 1

13:50 STCC test 2

16:30 STCC kval 1

16:50 STCC kval 1

Lördag 5 maj

13:10 STCC race 1

15:30 STCC race 2

 Sportkanalen sänder live från kl 13:30 på lördag.