Kristoffersson och Nerman på pallen i STCC-premiären på Knutstorp

05/05/2018 by Morgan Carlsson

Det blev två Volkswagen-förare på prispallen i det andra racet vid STCC-premiären på Ring Knutstorp. Andreas Wernersson behöll täten från pole position och vann med Johan Kristoffersson som trea. I junior-SM leder Volkswagen Dealer Team BAUHAUS-föraren Hugo Nerman efter den första av sex deltävlingar.

Inledningsvis under helgen var det PWR-stallet som hade bästa farten, framför allt på raksträckorna, men Volkswagen-teamen hämtade in en del av försprånget innan sista målflaggan hade fallit.

- Vi åker härifrån med hedern i behåll men också lite med svansen mellan benen. Vi är inte helt tillfreds och vet var vi måste hitta tid, men vi plockade ändå de poäng vi kunde, sammanfattar Tommy Kristoffersson, stallchef i Volkswagen Dealer Team BAUHAUS.

Stallets försteförare Johan Kristoffersson levererade som vanligt stabila resultat, med en fjärdeplats i första racet och en tredjeplats i det andra.

- Det var ändå bra. Jag tror att vi tog så många poäng vi kunde med tanke på förutsättningarna. Jag är nöjd med min egen och teamets insats. Från att ha varit helt avhängda på träningen så lyckades vi ändå plocka en hel del poäng till slut, konstaterar Johan Kristoffersson, som med sina 30 poäng ligger fyra i sammandraget.

- Då har jag ingen extravikt i bilen i nästa deltävling, säger Kristoffersson.

Framför sig i sammandraget har han helgens överraskning, Lestrup Racing Teams Andreas Wernersson, som från pole position tog hem segern med sin Golf GTI TCR i andra racet. 

Nöjd var också rookien i Volkswagen Dealer Team BAUHAUS, Hugo Nerman, som noterade stabila placeringar som sjua respektive åtta.

- Lagom till warm up hittade vi en bättre set up, men tyvärr fick jag en katastrofal start i första racet.

Inte heller andra starten blev bra, vilket gjorde att det blev trångt ner mot första kurvan.

- In i första böj hade jag en fight med Haglöf. Efter det var inte bromsarna helt hundra.

Nerman kontrollerade ändå sin körning och gick i mål som åtta med sin Golf GTI TCR samt fick kliva högst upp på pallen i junior-SM.

- Väldigt kul med en andra- och en förstaplats i JSM, tycker Nerman, som därmed toppar totalt.

I seniorklassen ligger han sjua totalt och får därmed klart godkänt av stallchefen.

- Hugo hade ett par dåliga starter, men i övrigt motsvarar han våra förväntningar och tar viktiga poäng i teammästerskapet, berömmer Tommy Kristoffersson.

I lagtävlingen leder PWR på 77 poäng före Volkswagen Dealer Team BAUHAUS med 40, något som teamet hoppas kunna rätta till i nästa deltävling på Anderstorp 16-17 juni.