Testpass inför Gelleråsen

02/08/2011 by Per Andersson

0 comments

Efter ett kort uppehåll i testandet var det åter dags att inta Gelleråsen för att finjustera bilen inför Kanonloppet om en dryg vecka.

Första halvan av årets Carrera Cup serie har varit oerhört framgångsrik. Med fem avverkade tävlingshelger och tre kvar att köra leder Johan Kristoffersson förarmästerskapet och Kristoffersson Motorsport leder team mästerskapet. Det är liten marginal ner till tvåan, Robin Rudholm så det gäller att prestera bra i resterande tävlingar för att kunna behålla ledningen.

Porschen har sedan senaste tävlingen på Tyska Nürburgring plockats ned i sina beståndsdelar och servats för att kunna fungera lika klanderfritt som under första halvan av säsongen.

- "Det var en nyttig genomkörare idag på Gelleråsen, vi har testat lite nya inställningar på bilen och försökt putsa bort eventuell rattrost efter sommaruppehållet", säger mästerskapsledaren.

- "Vi var riktigt snabba här på försäsongstestet, men sedan dess har alla konkurrenterna fått upp farten och det gäller att hitta det där lilla extra som ingen annan har", kommenterar Arvika föraren med glimten i ögat.

Kommande tävling, Kanonloppet på Gelleråsen i Karlskoga blir en riktigt tuff utmanining för Johan som då kommer att dubblera och köra både STCC och Carrera Cup. Som tredjeförare i Biogas teamet har Johan till uppgift att hjälpa fram de ordinarie förarna i mästerskapet och att försöka knycka poäng från konkurrenterna. I Carrera Cup är det att fösrvara mästerskapsledningen som är målsättningen.

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.