Transmissionsproblem i kvalet

31/03/2012 by Per Andersson

0 comments

Redan på utvarvet, direkt när kvalet började så lossnade en slang i transmissionen och Kristoffersson fick avbryta.

Johan kunde sakta ta sig tillbaka till bandepån och göra en tillfällig reparation. Med pluggade slangar till växellådan lyckades Johan köra ett enda varv under kvalet innan han fick slå av för att inte överhetta lådan. Det var viktigt att få med sig en tid från kvalet för att starta imorgon. Nu startar Johan på 14.e plats, men det är ett långt lopp och om man bara får ordning på bilen så kan det bli en spännande dag på Monza imorgon.

Idag har både bilen och föraren visat att det finns en stor potential. Tiden från fria träningen hade räckt att starta i andra led, det är skönt att veta inför fortsättningen av serien att farten finns i både Audi RS5:an och föraren. Uppståndelsen var stor i depån när rookien Kristoffersson slog sig in bland de stora favoriterna på träningen. TV team och journalister flockade sig runt den gänglige Arvika pojken.

Nu skall teamet analysera lådan och se vad som går att göra till imorgon. Förhoppningsvis tog den inte för mycket skada utan att den går att reparera.

Imorgon sänder Viasat Motor direkt från båda loppen, då hoppas vi få se en Svensk Audiförare på startlinjen!

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.