Volkswagen Polo RX MY2015 växer fram

27/01/2015 by Per Andersson

Det råder ett kontrollerat lugn i Volkswagen Dealer teams lokaler i Värmländska Arvika där teamets personal jobbar metodiskt med tre stycken nya Volkswagen Polo RX MY2015.  

Olle Berg och Andreas Levin som kom nya till teamet i början av 2014 har trots sina unga år en gedigen erfarenhet bakom sig (läs mer om de båda tävlingsmekanikerna här). Nu kan de båda lägga även en säsong med Volkswagen Polo RX till sin erfarenhetsbank. 

– "Förra året gick åt att sortera ut den nya bilen, att förbättra detaljer och att lösa de problem som alltid dyker upp med en helt nyutvecklad tävlingsbil", konstaterar både Olle och Andreas.

– "Vi kom igång relativt sent och det blev hektiskt innan vi kom till start i första tävlingen i maj förra året. Resultatet av premiärsäsongen var dock mycket tillfredställande, trots den korta utvecklingstiden. Till årets säsong är vi mycket tidigare ute och kan fokusera på att genomföra de förbättringsförslag som kom fram under 2014. Skillnaden mot förra året är stor då vi nu kunnat planera verksamheten på ett helt annat sätt och då mycket av delarna redan finns på hyllan kan vi lägga upp arbetet mycket effektivare.", berättar Olle. 

 "Vi har lärt känna våra leverantörer och tillsammans med dem och med våra konstruktörer har vi nu tagit nästa steg för kunna att vinna mästerskap. Det är långt kvar till säsongsstarten, men för tillfället känns det riktigt bra", konstaterar de båda mekanikerna med gott självförtroende.

Förra året var teamets ledord kreativitet och innovation, i år är det struktur och fokus, ett förhållningssätt som passar perfekt för rutinerade tävlingsmekaniker!