Volkswagen satsar vidare på STCC

08/09/2011 by Per Andersson

0 comments

Volkswagen Sverige har bestämt sig för att fortsätta sin satsning på banracingmästerskapet STCC. Man planerar att köra säsongen 2012 med biogasdrivna Scirocco tillsammans med E.ON. Seriens renommé och tydliga miljöprofil är viktiga skäl till den fortsatta satsningenDet var 2009 som Volkswagen tillsammans med E.ON inledde en treårssatsning på STCC. Under namnet Team Biogas har man tävlat framgångsrikt med två biogasdrivna Scirocco. Sedan 2010 har teamet drivits av Kristoffersson Motorsport och för närvarande leder man såväl förar- som teammästerskap.

Nu har Volkswagen fattat beslut om att gå vidare med satsningen på banracing och väljer då STCC som sin arena för säsongen 2012. Energiföretaget E.ON kommer där att fortsätta vara en viktig partner för Volkswagen.
– STCC har betytt mycket för oss under de här tre åren. Vi har kunnat koppla vårt tävlande till de bilar vi säljer och satsningen på racing har stärkt varumärket Volkswagen, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Det tydliga sambandet mellan serietillverkade bilar och racingbilar är något han ser som centralt. Ett stort plus är också att STCC kommer att sändas i såväl SVT som Canal Plus under 2012. Det – och innovativa tävlingar som till exempel det planerade stadsracet på Solvalla i Stockholm – bidrar till att öka attraktionskraften för hela mästerskapet.

En annan viktig fråga är seriens starka miljöprofil. STCC är sanktionerat av Svenska Bilsportförbundet och har arbetat mycket aktivt just med miljöfrågorna.
– Flera bilmärken har använt STCC som en plattform för att introducera nya teknologier och drivmedel som till exempel E85 och i vårt fall biogas. För svensk motorsports framtid är det helt avgörande att man driver miljöfrågorna på ett engagerat sätt, fortsätter Forsberg.

Även fortsättningsvis kommer Team Biogas att drivas av Kristoffersson Motorsport och det är ett besked som gillas av teamchefenTommy Kristoffersson.
– Vi är oerhört stolta och glada över att få fortsatt förtroende från Volkswagen, som är en av världens ledande biltillverkare. Nu får vi möjligheten att fortsätta driva utvecklingen av teamet och bilarna i ett mästerskap som går mot en spännande framtid, säger han.

Volkswagen kommer nu att inleda planeringen för säsongen 2012, samtidigt som man tillsammans med Team Biogas siktar in sig på slutspurten i årets mästerskap.

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Facebook: www.facebook.com/VolkswagenSverige,  Twitter: http://twitter.com/VWSverige, YouTube: www.youtube.com/user/VolkswagenSverige 

År 2010 levererade Volkswagen 4 500 000 personbilar till kunder i över 150 länder. Märket Volkswagen har en total arbetsstyrka på 133 000 personer. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna Polo, Golf, New Beetle, Tiguan, Touran, Jetta, Passat, Passat CC, Eos, Scirocco, Sharan och i lyxbilssegmentet, Touareg och Phaeton.
 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.