Två bilar till start i Höljes

10/06/2022 by Morgan Carlsson

Klassisk rallycrosshelg i början av juli. Klart att Volkswagen Dealerteam BAUHAUS vill vara på plats i Höljes. Teamet kommer till start i Euro RX med Johan Kristoffersson och Gustav Bergström.

Johan Kristoffersson

- Höljes i juli, det vill man inte gärna missa. Det överträffar det mesta, intygar Kristoffersson.

I väntan på VM-premiären med nya elbilarna på Nürburgring sista helgen i juli tar den fyrfaldige världsmästaren alla chanser han kan för att slipa på formen. Hittills har det blivit två helger i RallyX, i just Höljes och i finska Kouvola. Tre segrar på fyra tävlingar är ett bra facit. I den nordvärmländska rallycrossmetropolen blev det dessutom dubbelseger - ett imponerande resultat med teamets närmare tio år gamla Volkswagen Polo GTI Supercar KMS.
- Vi tar lärdom av allt vi lärt oss och utnyttjar det till max. Jag har pressat både mekaniker och leverantörer hårt i jakten på det perfekta, att få ut allt av materialet. Resultatet av det jobbet har hittills varit riktigt bra, berättar Johan.

Efter en sådan säsongsinledning är han förstås redo att ta kampen med ett starkt startfält i EM på en av världens mest klassiska banor.
- Det ska bli en kul utmaning och perfekt uppladdning inför VM-serien.

Vid sidan om Johan i depåtältet kommer Gustav Bergström att få kliva in i teamets andra Volkswagen Polo Supercar. Unga talangen Bergström debuterade i värstingklassen med en tävling just i Höljes för en knapp månad sedan. I Kouvola körde han båda racen och nu blir det alltså en ny chans att bygga erfarenhet.
- Jag har fortfarande mycket att lära, men jag känner mig mer och mer hemma i bilen, säger Bergström, som har imponerat så här långt med mogen körning, utan stora misstag.
- Jag försöker köra smart och inte ta alltför stora risker.
- Gustav imponerar på mig. Han gör precis de saker vi kan förvänta oss av honom i det här läget, säger teamchefen Tommy Kristoffersson

Gustav kommer till skillnad från Johan också att köra nästa tävling i RallyX i Riga. 

Parallellt med förberedelserna inför Höljes pågår bygget av de nya bilarna inför VM. Det är bråda dagar i KMS-verkstaden.
- Vi jobbar på allt vi kan. Det är hektiska, men spännande tider, intygar Tommy Kristoffersson, som trots hård arbetsbelastning tycker att de här tävlingshelgerna är viktiga, även om det inte är med de nya bilarna.
- Det är mycket som ska trimmas in när det gäller utrustning och samarbete. Det handlar också mycket om att få en bra känsla i teamet, en social gemenskap.

Just tävlingsmomentet har alltid varit en viktig del för det framgångsrika teamet från Arvika.
- Man kan förbereda hur mycket som helst hemma i verkstaden, men det är först när man kommer i skarpt läge som man verkligen får ett kvitto på  hur allt fungerar, säger Tommy Kristoffersson och får medhåll från Kristoffersson junior:
- Tävlar man mycket blir man bra på att tävla. Vinner man mycket blir man bra på att vinna! 

Räkna med att jakten på ännu en seger går vidare i Höljes!