Späckat program för Johan

18/05/2019 by Morgan Carlsson

Utvärdera, resa, packa om, träna och ladda för nya race. Det är fullt program och tätt mellan tävlingstillfällena för Johan Kristoffersson. Efter helgen i Slovakien åker nu WTCR-stallen vidare till Zandvoort-banan i Nederländerna för den fjärde deltävlingen.

Johan Kristoffersson

− Två tävlingshelger på raken. Det innebär ännu mindre tid hemma, men annars är det en ganska normal vecka, säger Kristoffersson under onsdagen, enda hemma-dagen för den här gången.

Så hur ser en vardagsvecka ut för en professionell motorsportatlet? Häng med på Johans berättelse från målgången i Slovakien i söndags till fredagens test på Zandvoort.
− Efter avslutad tävlingshelg är det alltid debriefing med teamet. I detalj går vi genom informationen på alla fyra bilarna. Eftersom vi har så många bilar och det är tätt mellan heaten hinner man inte få med sig allt under pågående tävling.

Måndagen blev sedan resdag, i Johans fall till Hannover och Volkswagen Motorsport.
− På tisdag förmiddag körde jag simulator för att förbereda mig för Zandvoort. Dessutom har jag och min ingenjör Richard Browne gått igenom allt positivt och negativt från Slovakien ytterligare en gång och analyserat data från vårt test i Holland tidigare i år. Vi har tittat på vad som fungerade då och jämfört med vad vi vet nu efter några tävlingar.

Johan bestämde sig också för en ombokning av flygbiljetter för att hinna hem en kort sväng till Arvika, en hemmavistelse som visade sig bli kortare än det var tänkt.
− En försening gjorde att jag missade anslutningsflyget till Oslo. Det blev fem timmars extra väntan i Frankfurt och hemkomst klockan tre på natten istället för åtta på kvällen.
Onsdagen blev i alla fall ostörd på hemmaplan, och gav lite tid med familjen.
− Vi tog en lite längre frukost och så cyklade jag och Zandra med Colin till dagis.
Ovanpå det en löptur och packa om väskan.
− Och så en sväng till verkstaden för att kolla lite vad som händer inför kommande rallytävlingar. Det är ju snart dags för Sydsvenska rallyt, påminner Johan.

Torsdag lika med ännu en resdag.
− Med trackwalk när vi kommer fram på eftermiddagen och planering av fredagens två test.

Därmed är vi framme vid nästa tävling, på den över 70 år gamla Zandvoort-banan, i sanddynerna väster om Amsterdam.
− En gammal hederlig bana, där det inte finns så stora avåkningszoner. Åker man av är man borta, men det är en utmaning jag gillar. En ganska kuperad bana, med en del blinda kurvor, både teknisk och ganska snabb. Den är varierad och har det mesta, men inga riktigt långa rakor, så den bör kunna passa våra bilar ganska bra, tror Johan.

Sébastien Loeb Racing har förhoppningar om bättre poängutdelning för sina fyra Volkswagen Golf GTI TCR den kommande helgen.
− Jag vill gärna vara med i topp tio-kvalet, så att man får nytta av den omvända startordningen. Det får blir målet den här gången.

Program WTCR Zandvoort

Lördag 18 maj
8:05 Kval
14:35 Race 1

Söndag 19 maj
8:00 Q1
8:25 Q2
8:40 Q3
13:15 Race 2
16:45 Race 3