Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

29/10/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan imponeras, är petig och hamnar i skuggan.

”Vi ska testa i Höljes måndag-tisdag-onsdag nästa vecka. Vi fortsätter försöka hitta rätt med utvecklingen, steg för steg, sak för sak. Jobbar man med bra folk så hittar man alltid förbättringar att göra.”

Men det är ändå ett rejält uppehåll före epilogen i Argentina och lite tid för att summera hur rallycrossåret har varit. Vad säger du om VM-serien som helhet?

”Konkurrensen i toppen har blivit bra mycket bredare. Tittar man på varvtidsspeed så är det fler som är riktigt snabba än vad jag hade trott. Men samtidigt kan jag inte klaga. Vi ligger trea i VM, tack vare vår höga lägstanivå, och kunde egentligen inte ha satt högre mål.”

Hur har det fungerat med arrangemanget runtom i världen?

”Kvalitén på banorna har varierat. Några arrangörer har väl också haft vädret emot sig, men jag tycker inte om när förutsättningarna ändrar sig mycket från första till sista heatet i en omgång. Det är inte utan att jag har haft fördel av det också några gånger, men jag gillar ändå inte när det blir så chansartat. IMG:s koncept tycker jag har fungerat. Det enda jag inte gillar är lottningen inför första omgången. Jag tycker att man skulle använda sig av sista outingen på träningen för att bestämma heaten.”

Nästa års kalender är nu officiell. Italien har försvunnit, men det blir ytterligare tre år för Höljes.

”Att Italien försvann var synd, tycker jag, men det är härligt att hemmatävlingen är kvar. Bra för rallycrossen och för IMG. ’The Magic Weekend' är verkligen något speciellt. Utöver det så är Höljes en av de bästa banorna och med mest rättvisa förutsättningar.”

Ni är ju ett nytt team i VM-cirkusen och man kan tänka sig att ni har utvecklat en hel del när det gäller arbetet i och runt depån under året.

”Jag tycker framför allt att vi har lärt oss att vara i framkant när det gäller att läsa av banorna, att göra en visuell bedömning av dem när vi kommer dit.”

Det är alltså inte bara för att få sträcka på benen som du tar en promenad runt banan när du kommer fram?

”Nej, det handlar inte bara om att jag ska se hur jag ska svänga utan lika mycket om att förstå hur vi bör ställa in bilen. I Frankrike till exempel visste vi att banan skulle bli snabbare och snabbare och valde därför att inte optimera bilen för de första varven. Vi har också lärt oss att inte bara jaga snabbaste varvtid, utan att också starter och allt annat måste vägas in i kompromissen så att man skaffar sig bästa möjliga förutsättningar varje gång.”

Du verkar ha ett bra samförstånd med dina närmaste i teamet.

”Jag är otroligt nöjd med mina mekar. Det är riktigt, riktigt, riktigt bra. De har en större andel än man kan tro i de resultat vi har gjort. De jobbar otroligt hårt för att försöka förutse fel och brister, letar efter sprickbildningar, håller koll på hur många kilometer en diff har varit med och byter det som behöver bytas innan det går sönder. Visst, en bil kan anses startklar tidigt på kvällen och så går man och duschar, äter och sitter i depån och pratar skit. Men man kan lika gärna jobba hur länge som helst med den för att undvika fel. Och mitt gäng har varit duktiga på att hålla efter bilen. Jag är ju ganska petig med småsaker. Ratten ska stå rakt, gasvajern får inte kärva, bältena ska vara helt i ordning och så vidare. Som tur är så är Olle och Andreas likadana. Även min motoringenjör Per är på samma nivå: gearcutten måste fungera exakt på rätt sätt.”

Hur har din egen utveckling som förare fungerat under året?

”Det finns saker som jag jobbar på hela tiden. Jag tror att jag är ganska duktig på att studera mina konkurrenter och lära av dem. Det är ganska tydligt att chaufförerna är bra på olika saker. För egen del försöker jag ha ett sätt att köra kvalheaten och ett annat när det blir semi och placeringar att köra om. Sedan handlar det om att hinna väga för- och nackdelar när man ska chansa. Jag är ganska sejf av mig och tar inga stora risker.”

Du hade hemmahelg och kunde konstatera att dina stallkompisar i Even Management gjorde bra ifrån sig på rallyfronten.

”Jag följde faktiskt rallyt en hel del. Pontus gjorde ju exakt det han skulle. Ryckte åt sig en ledning första dagen och kontrollerade sedan. Andreas imponerade. Visst, segern ramlade ju över honom när Ogier kraschade, men förutsättningen för det var att slå Latvala i striden om det som såg ut som andra plats. Och Ole Christian gjorde också riktigt bra när han vann sju ss. Det var en stark Even-helg. Kanske var tur att jag inte var ute och tävlade, för då hade jag hamnat helt i skuggan, ha-ha.”

Det blev ändå en utflykt under helgen, till Falun.

”Jag var med Emil och hämtade en snöskoter, så det får nog blir ett test där framåt vintern. Ole Christian har ju också en, och även Tord. Jag ser fram emot ett mästerskap inom teamet. Pappa lär dock inte tycka att det verkar så kul. Han spräckte ju mjälten i en skoterolycka när han var 15 år och var nära döden. Först för fyra år sedan vågade han prova igen och då landade han i ett dike och vred knäet. Man kan säga att han och snöskotern är två smaker som inte gifter sig, ungefär som apelsinjuice och tandkräm, ha-ha.”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.