Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

20/12/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan lyssnar på Måns, hälsar på hos Porsche och önskar lugn och ro.

"Förra veckan var det julbord med Volkswagen i Östermalms saluhall. Colin var kvar hemma hos mormor, så jag och Zandra var ute tillsammans för första gången sedan han föddes. Det var en bra kväll med god skaldjursmat och underhållning av Måns Zelmerlöw, Elin Lanto och Martin Stenmarck."

Dagen efter var medieträffen inför nästa rallycrossäsong och sedan åkte du till Tyskland för Porsches Night of Champions-gala.

"Ja, och nytt för i år var att det även var Day of Champions. Vi fick besöka Porsches motorsportavdelning, en av världens mest moderna anläggningar där de driver LMP1-projektet. Jag blev imponerad av vindtunneln, med en propeller som drivs av 7 200 hästar, där man kan simulera upp till 300 km/h och under tiden mäta ett downforce-tryck ned till fem grams skillnad. Som bilen stod klarade den av 5 gram till 5 000 kilo. Deras körsimulator var också väldigt frän. Det kommer inte vara en slump om de vinner Le Mans, kan jag säga. På kvällen var det gala med många prisutdelningar och tal. Middagen var lite långdragen kan man väl säga. Vi var några svenskar på plats, men jag såg inte till Jocke Mangs, men det är ju så som det har varit under säsongen också, ha-ha."

I racing-världen släpptes under veckan nyheten att dina gamla stallkompisar Thed Björk och Fredrik Ekblom ska ut i stora världen och köra WTCC.

"Skitroligt ju. Det ska bli kul att följa och se vad de kan göra i den konkurrensen. Fredrik kan få lite nystart och kul för Thed att få den här chansen nu. Polestar brukar ju inte göra något halvdant heller, så det finns bra förutsättningar."

På hemmaplan är det lite vardag.

"Det är lite städning och sånt i verkstaden. Vi ska också bygga ett maskinrum. Tidigare har vi inte haft någon svarv till exempel, men framöver kommer det att bli mer konstruktion. Det är ju mer som man bygger själv i rallycross än i racing, där man ofta byter hela komponenter när något är trasigt."

Och utanför jobbet?

"Jag har ju varit förkyld ett tag, men var faktiskt ute och sprang häromdagen."

Jultomten kommer snart. Vad önskar du?

"Lugn och ro! Men pappa åker till Thailand på julafton, så det finns bra förutsättningar att det ska bli så, ha-ha."

Därmed önskar Johans vecka alla läsare en riktigt God Jul. Vi återkommer runt nyår, när Johan ska dela ut sina "Årets"-utmärkelser.

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.