Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

11/09/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan går på höga varv, saknar gorillatakter och vill behålla sviten.

"Första träningsvarven i Frankrike var det lite svajigt och svårt att få tag på banan, men mot slutet fick jag bra snurr på det. Ändringarna på bilen var klart till det bättre, men vi måste absolut jobba på att försöka hitta ännu mera fart. Lottningen i första omgången blev hyfsad med andraspår utanför Ekström. Nu lyckades jag dessutom ta starten och kunde dra iväg. Kanske var jag lite för försiktig, men en tredjeplats totalt var ändå en bra start."

Andra och tredje omgången var inte lika lyckade.

"Andra omgången blev ändå ganska hyfsad. I tredje fick jag ingen klockren start, mycket trafik och sedan gick det sönder för Doran som blev stående mitt i vägen. Efter det visste jag att det behövdes en snabb tid i sista kvalomgången. Jag fick på en bra start och kunde runda alla på yttern. Jag pushade bra, men halvvägs in på tredje varvet hände något så jag tappade turbotrycket.

Ändå satte du snabbaste tid i omgången. Hur var det möjligt?

"Ja, jag vet inte hur det gick till faktiskt. Grabbarna i teamet fick ganska gott om tid inför semin och vi trodde att vi hade hittat felet, men i semifinalen försvann trycket direkt i starten och bilen gick i källaren. Jag kom ändå iväg som tvåa efter Petter och de andra blev lite hindrade av varandra och lyckades inte komma närmare, trots att jag saknade turbotryck. Vet inte hur det kunde gå till heller, men det är ju så att det går att köra en sån här bil även utan turbotryck. Det som händer är att det inte finns någon effekt att börja om med. Man måste åka på höga varv och utan sladd, vilket gör att bilen blir svårkörd."

Men final blev det, från första startled...

"Jag kom iväg bra bakom Petter. Larsson smet förbi, men jag kunde ta tillbaka i kurva tre. På andra varvet tog jag jokern. Sedan körde jag i en håla i kurva två, tappade grepp och kom ut i det lösa. Mot slutet började jag tappa effekt igen och kunde inte knyta ihop det och sätta press på Dubourg om sista pallplatsen. Samtidigt körde han bra där. Men jag är rätt nöjd ändå. Det här kändes som ett klart fall framåt, speciellt som vi vann en heatomgång igen, för första gången sedan Belgien. Felet vi råkade ut för har vi koll på. Vi testade en grej som skulle göra oss bättre, men istället höll det inte. Vi kommer att gå tillbaka till det gamla och kanske få marginellt sämre prestanda, men bättre hållbarhet. När vi flyger ner till Spanien nästa vecka kommer vi att köra ett litet test med den nya motor jag kommer att sätta i nu."

Efter Frankrike har du drabbats av ett tufft nederlag, i go-kart mot Ole Christian.

"Det är inte hela världen faktiskt. Vi var i Elverum och testade växlade tävlingskartar, KZ-2 125 cc, som Ole Christian har. Han slog mig med sex hundradelar, men varken jag eller han är någon King-Kong på go-kart, så jag tror att vi båda skulle ha fått storstryk om det kommit någon som riktigt behärskar det där. Dessutom var karten så trång att jag knappt fick plats. Det kändes i kroppen efteråt."

Ett snabbt besök på Bosön denna hektiska vecka.

"Vi var där och gjorde ett reportage med SVT med anledning av att den nya simulatorn som vi har varit med och provat ut. Det var jag, Fredrik Åhlin och Timmy Hansen som var där."

Och sedan har du varit och bekantat dig med Solvalla inför helgens drabbning.

"Jag skjutsade folk i den nya GT3 RS som släpps nu. 500 hästar, en riktigt härlig bil. Det var en del mediefolk, gäster från Bauhaus och så gav jag en åktur till äventyraren Aron Andersson."

Men allvaret på Solvalla innebär att du ska försöka försvara din obrutna segersvit i Porsche Carrera Cup.

"Det ska bli spännande. Det är en klurig bana, men jag har kanske en liten fördel av att ha kört en hel del där. Det gäller att få till det till 100 %, helst också på kvalet."

Du har din lilla crew med dig till Stockholm. Det innebär ledig helg för dina ordinarie mekar?

"Ja, fast inte ledigt från motorsport. Olle ska vara kartläsare åt Andreas i en rallysprint vid Westom-banan. Jag vet inte om Olle någonsin har läst noter, så vi får se hur det går. Jag hoppas verkligen att någon filmar det, ha-ha..."

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.