Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

18/09/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan tar en svängom, tar dryga vägen till Spanien och ramlar ut på Ramblan.

”På Solvalla blev grundproblemet precis som jag trodde, svårigheten att få temp i däcken. Jag vet inte om jag lider mer av det problemet än andra, men det verkar som mina konkurrenter åker fortare tidigare och jag skulle gärna vilja veta varför.”

Men ändå fick du till säsongens första kvaletta till sist.

”På något vis lyckades jag vingla till ett snabbt varv där på slutet. Vi hade lite annorlunda kvalstrategi än tidigare. Jag körde på ett enda set däck, utan depåstopp, 24 varv på samma däck och det var på sista varvet jag satte bästatiden. Det var ett riktigt ’ta-i-varv’. Jag såg på klockan att det bara var 30 sekunder kvar och fick på radion från Ronnie att jag var fyra hundradelar från pole och tänkte ungefär ’men, vad fan då’. I början på varvet fick jag trafik framför mig, så jag tappade i första sektorn, men sedan chansade jag lite och fick till det bra på slutet, så jag tog nog in allt jag behövde i sista sektorn.”

Och från första startrutan höll du ledningen ända in i mål, men långt ifrån enkelt. Det var många kavaljerer som ville bjuda upp.

”Ja, det var värst vad de ville dansa där bakom, men jag spelade ’hard to get’. Eftersom Jocke var precis bakom fick jag börja åka defensivt direkt. Då blir det lite som en ond cirkel eftersom man inte får upp tempen i däcken och får fortsätta åka snålt. Samtidigt var det ingen idé att stressa upp sig. Jag försökte visa att om de skulle ta sig förbi så fick det ske på utsidan. Det blev nog ett av säsongens bättre race för publiken, även om det blir mer show än tävling på en sån bana.”

Och så blev det tydligen lite titelfirande i huvudsta’n…

”Mycket lite. Vi var trötta och slitna så det blev tidigt i säng. Men vi var en sväng på Ambassadeur tillsammans med Bauhaus-gänget. Det är alltid kul att gå ut och äta en bit med mekaniker och andra när det har gått bra.”

Hemma ett par dagar och så bort från regniga Sverige till soliga Spanien.

”30 grader och sol här nere. Värmen är inget problem. Varmt i bilen blir det även när det är kallare ute. Det blir bara lite extra varmt nu. Däremot hade vi lite problem att ta oss ner hit. Det blev stopp på några ställen och vi var inte framme vid bussen förrän vid halv tre på natten.”

Torsdagen har ni ägnat åt att testa en del.

”Vi gjorde en roll-out med den nyrenoverade motorn, inte på någon riktig bana utan på ett skogsområde med lite grus och asfalt, en campingplats egentligen. Marklunds-grabbarna var också här och i vårt team körde även Ole Christian.”

Barcelona är kanske inte främst känt för rallycross utan fotboll.

”Jag funderar på att måla ett bowlingklot svart och vitt och slänga ut för att se om någon frivillig vill sparka på det, ha-ha. Nej, någon fotboll blir det inte även om det vore kul att se en match här. Däremot ska vi ner på stan ikväll och gå en sväng på La Rambla, men vi får väl se upp så vi inte lortar bort oss på någon bakgata.”

Hittar ni tillbaka till banan så blir det race i ett välmatat startfält nu när även EM-gänget är på plats.

”40 bilar anmälda. Banlayouten verkar lite trixigare än i Frankrike, men hur det blir avgörs av hur gruset är lagt. En väldigt fin anläggning är det i alla fall.”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.