Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

22/11/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan åker söderut, äter tårta och pratar i radio.

”På tisdag lyfter planet till Argentina, snudd på 20 timmars resa via Amsterdam. Men vi måste åka väldigt mycket söderut, för jag blev förvånad över att tidsskillnaden bara är fyra timmar. Nu kommer vi dit så pass tidigt att tidsomställningen inte blir något problem ändå. Det var länge sen vi såg våra bilar nu. Vi får hoppas att de inte har rostat ihop där i containern, ha-ha.”

Vad vet du om banan och förutsättningarna där nere?

”Ser ut att vara en snabb bana, i alla fall asfaltpartierna, men det är som vanligt svårt att se på en skiss. Men det är bra om det går fort.”

Alternativspåret ligger i slutet och kommer upp precis vid mållinjen.

”Ja, det är alltid spännande. Nackdelen med det är att man inte kan ta jokern som en nödlösning utan kan få åka ett helt varv bakom långsamma bilar. Man får se till att vara snabb i starten helt enkelt så man slipper det problemet.”

19 supercar-bilar till start.

”Ja, och det blir en del nya. Kevin Hansen ska ju vara med och köra. Hoppas han inte kör Petter av banan. Det skulle kunna bli lite känsligt. För egen del tycker jag det skulle vara fränt att avsluta med en seger, precis som jag började säsongen med en. Annars är förstås målet att behålla tredjeplatsen. Det gäller ju att få ihop en del poäng i grundomgångarna och helst ta sig till semi. Samtidigt måste Andreas ha en riktigt bra helg för att kunna gå ikapp. Efter tävlingen stannar vi och plockar ihop och när allt är på plats i hamnen så får jag och mekarna en och en halv dag ledigt i Buenos Aires innan vi åker hem.”

Förra helgen körde din stallkompis Ole Christian hem en JVM-medalj i Wales.

”Det var riktigt bra gjort. Inget lätt rally att vinna det där. Ole var förresten och hälsade på här i verkstaden häromdagen så då blev det tårta.”

Och övriga aktiviteter.

”Värmlands-radion var här och hälsade på i fredags så jag fick berätta en del om vad som väntar. I övrigt har det gått bra med den fysiska träningen. Jag kör på bra nu. I fredags spelade vi hockey, jag, Mackan, Bart och Piotrek. Sverige mot Polen i ishockey liksom, det kan ju bara gå på ett sätt, ha-ha.”

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.