Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

12/12/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan vill bytlåna, hinner hem till födelsedagskalas och slipper plan B.

”Det var en bra show på Lido i Paris när FIA hade sin prisgala. Kul att se att det var så många andra svenskar där. Jag satt med Timmy, Petter och deras familjer. Felix Rosenqvist var också där och en representant från Svenska Bilsportförbundet.”

Bästa minnet från kvällen?

”Det var förstås när de spelade upp intro-filmen för rallycrossen och jag fick gå upp på scenen och hämta tredjepriset. Och så fick jag träffa Ogier och prata lite med honom. Jag kanske ska föreslå att vi ska bytlåna Polo någon gång. Jag kan ta hans till svenskrallyt så kan han få köra min på RX On Ice eller nåt, ha-ha.”

Det blev knappast någon sovmorgon efter galan.

”Nej, tidig morgon och flyg till Gardermoen, där pappa hämtade mig för en tur till Beitostölen. Där skulle vi på skidläger med Bauhaus-gänget och deras gäster. Vi gjorde ett skidpass på lördag kväll och sedan blev det julbord. På morgonen körde vi ett nytt skidpass. Jag var instruktör och lärde ut teknik så det blev inte mycket åkning för egen del. Nyttigt för blivande Vasalopps-åkare att få lära sig bättre tekniskt och kraftbesparande åkning. Det fanns en del kvar att göra där såg jag…”

Men det där var också din 27-årsdag.

”Jag hann hem till söndagsmiddagen. Första dagen hemma på två veckor. Det var väldigt gôtt. Bland presenterna fick jag en fin lackad gjutjärnsgryta av farmor. Den har vi gjort köttfärssås i redan. Och så brukar jag alltid få kluriga spel av syrran, typ japanska, med komplicerade lösningar så man måste lägga hjärnan i åtta veck för att lista ut dem.”

Och det ger hon förstås dig för att hon vet att du inte kommer att kunna lägga den ifrån dig förrän du har löst problemet…

”Ha-ha, exakt så är det! Och när jag äntligen har klarat av en så kommer hon med en ny.”

Sedan fick du lite tid hemma med familjen.

”Jag var hemma hela måndagen förutom en tur till Karlstad, där jag köpte ny skjorta och slips inför Porsche-prisutdelningen under helgen. På tisdag morgon bar det iväg till Stockholm och Bosön för uttagning till landslaget. Vi fick bland annat lyssna till en föreläsning av Rickard Rydell. Han pratade bland annat om hur det är att vinna på målsnöret och hur det är att förlora på målsnöret, he-he. Skämt åsido så var det riktigt intressant. Han har upplevt mycket. Jag fick också prova simulatorn lite grann, men vi var ganska många så det blev inte så mycket. Ska försöka få till det någon mer gång. Det är ju en av förmånerna som finns med landslaget.”

Därefter bar det hem till Arvika igen.

”Jag har varit riktigt dålig under veckan, så jag stannade hemma under onsdagen. Det har blivit alldeles för mycket resande och för lite sömn de senaste veckorna. Då kommer förkylningen som ett brev på posten.”

Men ändå blev det en ny tur till huvudstaden redan på torsdagen.

”Först var det julbord med Volkswagen och så på fredagen så var det dags att släppa nyheten inför kommande säsong.”

Ett samgående med Marklund Motorsport och ett enat VW-stall med namnet Volkswagen RX Sweden med dig och Anton som förare.

”Jag tror det blir riktigt bra. Det finns mycket kunskap i de båda teamen. Jag och Anton har också testkört varandras bilar så vi vet att det finns bra grejer på båda. Nu ska vi ta russinen ur kakan och bygga en bil som har allt. Vi kommer att basera bilarna på de karosser vi åkte med i år. Jobbet börjar i Boliden och sedan flyttar vi över till Arvika. Det ska bli intressant att jobba med Anton och att få till ett samarbete mellan alla de smarta personer som finns i de båda teamen. Det är förstås fortfarande inte 100 procent klart med allt, men det känns ändå väldigt bra att de stora dragen är klara och att det nu är officiellt så vi kan sätta igång och jobba mot vårt mål. Man vet vad som gäller och behöver inte ha en plan B i bakkant. ”

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.