Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

01/05/2015 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan knäcker koden, beundrar sina jobbarkompisar och studerar Hockenheim. 

"Vi fick en klockren start på säsongen. Det är viktigt för alla inblandade och inte minst att kunna visa för våra sponsorer att vi har använt pengarna till vettiga saker. Det var en klurig bana i Montalegre. Man var tvungen att attackera, men samtidigt var det viktigt att träffa rätt från början efter som det var sväng-i-sväng. Om man kom off line i början på ett sånt parti så var man ute och cyklade i tre svängar på raken. Det tog ett tag att komma underfund med det. Jag hade rejält utspridda varvtider till att börja med och det är inte likt mig. Jag var nog en av dem som körde flest varv på träningen, helt enkelt för att jag tyckte att jag behövde det. Men när man väl knäckte koden för banan så gick det riktigt fort, även om det fortfarande var lätt att göra misstag." 

Det gick inte helt problemfritt eftersom du fick punktering i första kvalheatet. 

"Och då tänkte jag, 'ska det börja krångla direkt?'. Därför var det extra gôtt att bita tillbaka med en heatseger i andra omgången. Jag tyckte jag körde smart och inte tog i mer än jag behövde, just för att undvika punkteringar. Det hör också till sånt man måste klura ut med en bana. När det sedan torkade upp och vi kunde åka på slicks i två heat så blev det delvis som en ny bana. Jag kunde ha laddat mer då, men hade det där med punkteringarna i bakhuvudet och ville inte riskera något. Det blev i alla fall ytterligare två tredjeplatser och ett bra läge inför semin." 

Och då kom regnet tillbaka. 

"Det drog ju på ordentligt, men jag lyckades vinna och fick stå längst fram i finalen. Eftersom jag hade varit sex sekunder snabbare än Petter i semin, trots att det regnade mer i mitt heat, så visste jag att vi hade bra fart. I finalen fick jag ingen kanonstart direkt. Motorn gick i källaren, men jag hann precis trampa ner kopplingen så att den inte dog helt. Planen var att ta jokern på första varvet och sedan ta upp jakten och få köra fritt. Det var inspirerande att se att jag inte var så långt efter Petter och Timmy. De två i täten visste att de var tvungen att pusha och jag kunde ligga bakom och åka på deras bromspunkter.  

Och med ett par varv kvar fick du täten. Hann du börja tänka något? 

"Det var rätt lugnt faktiskt. Jag hörde på radion att jag hade en stor lucka ner. I racing, om man ligger i täten, så hinner man sitta och fundera mycket mer, lyssna efter konstiga ljud och bli orolig för sånt som kan hända. I rallycross är det så mycket att göra hela tiden att man inte hinner fundera. Allt sker på instinkt och dessutom var det väldigt begränsad sikt så man hade fullt upp med det." 

Några dagars skönt njutande efter segern... 

"Just när det hände reagerade jag inte så mycket. Det var mer ett konstaterande att allt gick bra, att bilen höll och att det blev bra med poäng. Det tar en dag eller två innan det sjunker in. Nu har jag börjat fokusera på Hockenheim, så det var väl egentligen tisdag och onsdag som var bästa dagarna. Då satt jag också i bussen hela tiden och det är ger en tid att tänka ordentligt. Det är i alla fall väldigt kul att vinna. Det är det absolut roligaste som finns. Det känns dessutom bra att få betala tillbaka till alla som jag har kört stenhårt med. Vi har gjort om och rättat till små detaljer hur många gånger som helst. Det är beundransvärt att de orkar med mig. Vi kan konstatera att både jag och mekarna är lika mycket tävlingsmänniskor. Det är himla gôtt." 

Och så blev det en lång tur med buss och lastbil från Portugal genom Spanien och Frankrike till Tyskland. 

"Det var drygt genom Frankrike. Jag tror vi fick ihop 210 mil totalt. Jag har kört lite lastbil, fick väl ihop nio timmars körning. Annars är det mest Christer och pappa som har delat på körningen." 

Och väl framme på Hockenheim väntar deltävling nr 2. 

"Det blir en lite annorlunda tävlingshelg i och med att DTM går här också. Det blir mer tid mellan körningarna. Det gäller att ta vara på den genom att studera banan, jobba med set up och så vidare. Banan är öppen och stor på asfaltbitarna, men grusdelen är desto mer trång och liknar mer en crosskart-bana. Hoppas bara att gruset håller på en så nybyggd bana. Målet för helgen har inte ändrats. Jag ska fortsätta köra smart, inte ta alltför stora risker och försöka samla de poäng som går. Jag är lite förkyld tyvärr, så jag ska försöka vila det jag kan. Det var ju flera av de andra förarna som var förkylda nere i Portugal. 

Andra veckan på resande fot under denna rivstart på säsongen. 

"Just det, och jag och Zandra har årsdag, sju år sedan vi träffades. Jag skickade ett sms i alla fall. Det är ju ändå inte tioårsdag än..." 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.