Johans vecka speglad av Morgan Carlsson

24/10/2014 by Morgan Carlsson

0 comments

Johan bryter axeln, går i däck och utvärderar förhoppningsfullt.

”Jag har försökt förtränga folkracetävlingen. Den gick ju inte så bra. Jag gick i mål med knapp nöd i två omgångar och bröt sista. Det blev väl tre poäng totalt tror jag, så det kan nog sägas att jag fortfarande har dålig erfarenhet av folkrace. Annars såg det bra ut när jag fick prova banan på fredagen. Bilen fungerade fint och dessutom blev det regn till lördagen, vilket talade till min fördel med framhjulsdriften. Men i första heatet kom jag bara tre meter innan första drivaxeln gick av. I heat två hände samma grej ute på första varvet. I tredje heatet kom jag i alla fall ett helt varv innan den gick av. Det var synd för jag tog ju starten och kom sedan ut som tvåa efter att det hade blivit lite trångt. Då tänkte jag att det här blir fint det, men tyvärr så gick något sönder så fort jag tog i lite grann.”

För vårdslös körning för det materialet?

”Ha-ha, ja, de säger det de som skruvar i alla fall. Men det känns som att något måste vara fel med den där bilen faktiskt när det händer så ofta. Jag upptäckte i alla fall att det finns fruktansvärt mycket entusiasm och eldsjälar i sporten. Så fort man får problem finns det alltid någon i depån som tipsar om vem som har den del man behöver. Alla är oerhört hjälpsamma. Till nästa år hoppas vi på bättre väder och flyt med bilen. Jag hoppas jag kan vara med då också.”

Och så blev det överdådig efterfest…

”Mycket folk som pratar om samma saker, det är kul. Men det var ganska lugnt. Jag skulle köra lastbil hem dagen efter.”

Därmed är tävlingssäsongen definitivt avslutad och vardagen på verkstaden väntar.

”Tråkigt förstås, men jag känner mig ändå inspirerad och har blicken framåt. VM-säsongen börjar ju ganska tidigt och vi bör göra en hel del tester innan dess. Under veckan hade vi besök av de tyskar som har ritat bilen. Vi utvärderade våra starka och svaga sidor och jag fick säga mitt om hur det har fungerat. Så småningom ska de nya karosserna anlända och under tiden håller vi på att göra i ordning de tidigare Polo-bilarna för försäljning. För egen del hoppas jag få till något inom racingen tidigt till våren. Jag skulle behöva det för att få igång känslan och få jobba med något som jag sedan kan ta med mig in i rallycrossen. Några testdagar skulle vara lika värdefulla, eller kanske ännu mer, som en tävling. Helt skulle det vara i en bil som jag känner till sedan tidigare, så man kan jobba med fintuning kring hur man gör inställningar på bilen.”

Några dagars ofrivillig vila har det blivit också eftersom du blev rejält däckad efter NGK Masters.

”Ja, jag har precis kommit upp på benen nu och försöker röra på mig lite grann. Jag var faktiskt sängliggande i flera dagar, men det är som det brukar bli när säsongen tar slut. Som ett brev på posten kommer feber och förkylning när man slappnar av. Jag hatar verkligen att vara sjuk och tycker oerhört synd om mig själv just då. Men Zandra tog förstås hand om mig på bästa sätt – som alltid…”

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.