Johan gör undantag, kliver upp tidigt och visar sig i showroom.

"Förra helgen var vi på syrrans 30-årskalas. Dessutom fyllde hennes Daniel 35 så det blev 65-årskalas. Men det var världens lugnaste tillställning för syrran skulle ju upp så där vid halv fyra morgonen efter för att som vanligt åka på hopptävling. Jag fick i alla fall äta Jennys svärmors glasstårta. Den är inte dåligt god och är ett undantag från allt vad kaloriräkning heter."

Även du skulle väl upp tidigt på söndagsmorgonen antar jag.

"Ja, det blev väldigt tidigt, för att kolla på F1-premiären. Tycker det blev ett ganska bra race, men det syntes ju redan på lördag morgon vartåt det lutade. Härligt att Marcus fick visa direkt att han är värd sin plats. Tycker han körde riktigt bra med insidan av huvudet."

Och direkt efter det racet drog du till Stockholm.

"Japp, vi skulle lasta in bilen i Volkswagens showroom inför måndagens medievisning."

En presentation som gick att se direkt på webben.

"Ja, den live-sändes ju på engelska. Jag är inte så spänd för sånt utan tar frågorna på volley. Det är nog andra som är mer nervösa. Det blev riktigt bra. Förutom alla som tittade via datorn så var det mycket mediefolk på plats också, både tidningar och tv."

Och där presenterades din nye teamkamrat i Volkswagen Dealer Team, Tord Linnerud, som ska köra hela VM-säsongen.

"Han är en frisk fläkt, lättsam och trevlig vilket är extra viktigt eftersom vi kommer att vara ute på många resor och bo tillsammans en hel del. Samtidigt som teamkamraten alltid är den värsta konkurrenten så hoppas jag att vi kan hjälpa varandra framåt och utvecklas tillsammans. Jag har inte kört så mycket mot honom, men vi möttes i ett heat i Höljes förra året. Då gick min bil ner i källaren direkt i starten så jag har faktiskt förlorat mot honom. Tord är ju ganska bred, ja alltså, att han har kört en hel del olika saker, som STCC och rally. Det påminner ju lite om mig och jag tror att den erfarenhet vi har från andra typer av motorsport kan bli användbar framöver."

Två bilar i VM och tre bilar i EM, med Ole Christian Veiby som tredje förare. Det blir en hel del utrustning att packa och dra runt på i Europa.

"Ja, det blir det, men vi har så fantastiskt bra folk som jobbar här i teamet nuförtiden, så jag behöver inte bry mig så mycket om det utan kan fokusera på mina egna förberedelser. Det är också en fördel att det finns en tredje bil som inte ska gå alla tävlingar. Då kan vi använda den till att göra en del tester. Fördelen med att vara tre bilar på tävling är ju också att vi kan testa fler inställningar och hämta information från varandra.

Med långa resor i Europa och övriga världen så behövs väl en noggrannare logistik för teamet också.

"Vi har byggt om vår trailer så att den ska passa bättre för årets behov och så har vi köpt Tord Linneruds buss, så det är de två fordonen som kommer att gå på VM."

Det verkar alltså vara ganska bra under kontroll inför kommande säsong. Lite tid över till fysisk träning kanske?

"Det blir lite då och då. Jag hoppas kunna köra en del cykel framöver nu när de har sopat bort allt grus från gatorna."