Johan simulerar, åker på blågul träff och rastar Stella.

”Jag var i England förra veckan och testade den simulator som Bilsportförbundet eventuellt ska köpa in. Det var jag och Timmy Hansen även denna gång och vi fick testa en lite modifierad och ytterligare förbättrad version. Vi vill ju ha växelspaken på rätt sida, ett annat pedalställ och en annan ratt. Det skulle vara kanon om förbundet kunde köpa in den. Den kommer i så fall att placeras på Bosön och det är ju bra för där finns boende och eftersom jag är i Stockholm rätt ofta så skulle man kunna köra någon timme per kväll när man är där. Det går ju också att prata ihop sig med någon annan chaufför, så kan man köra mot varandra och jämföra grafer och så.”

Och efter blixtvisiten i England så bar det av norrut.

”Med propellerplan till Arvidsjaur ja. Vi var där och träffade Jerry Åhlin och Audi Driving Experience, där vi fick köra S4:or på isen. Hela landslaget var på plats, åtta stycken, och det var riktigt roligt. Det är kul att köra mot olika folk, rallyförare, racingåkare och tänka på olika saker för att kunna bli en bättre förare själv. Och även om det är på skoj så kommer man ju in i tävlings-mode lite grann och det är aldrig fel nu när det börjar dra ihop sig till säsong. Vi körde snöskoter och fyrhjuling också och förvånande nog klarade sig alla oskadda. Men Timmy var lite illa ute när han kom så mycket för fort in i en sväng och voltade baklänges med fyrhjulingen, ha-ha.”

Därefter har det varit några dagar hemma i baslägret.

”Jag kom hem i söndags efter ett riktigt bra läger. Här i verkstaden har det varit full fart. Vi har hämtat en nylackad trailer och fått hit nya bussen. Bilarna börjar också så smått bli färdiga och på onsdagen kunde vi göra första roll-outen ute på flygfältet. Som förare är det inte så mycket man hinner känna på den korta tiden. Det är mest för att kolla datorn, turbotryck och sånt. Hur mycket erfarenhet man än har så är det ändå något som inte funkar när man skruvar ihop en bil. Gôtt att komma in i bilen i alla fall.”

I det här fallet var det Stella du var ute med, men det blir en annan bil under säsongen…

”Nu har vi fyra karosser. De tre vi hade förra året är alla ombyggda i omgångar och den nya fjärde är den som jag ska ha. Hon kommer att heta Asta, ett namn som bara ploppade upp och som passade fint. Tord kommer att köra Iris, Ole-Christian tar över min Elsa och Stella blir tyvärr singel under det här året, he-he. Det är den bilen vi kommer att använda till tester istället.”

Det drar verkligen ihop sig nu.

”Ja, nu är det medieträff i Barcelona 13 april som nästa punkt på programmet och därefter VM-premiären i Montalegre, Portugal, 24 april.”

Och i övrigt?

”Kort sammanfattning. Har varit på svärmors födelsedagskalas under veckan. Tyvärr ingen cykelträning än, har varit sjuk och haft ont i halsen.”

Glad Påsk önskar Johans vecka!