Evjen i rutinerat sällskap

23/05/2019 by Morgan Carlsson

Jakten på EM-guldet i rallycross för Supercar börjar kommande helg på klassiska Silverstone i England. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS finns på plats med unge norrmannen Sondre Evjen i förarsätet. - Jag hoppas att ta mig till final och kämpa om en plats på pallen, säger Evjen.

Sondre Evjen

21-åringen från Åls kommun medger att det är spänt inför EM-premiären.
- Men det är bara bra att vara lite nervös. Då blir man fokuserad.

Evjen har under senaste månaden fått testa sin Volkswagen Polo GTI RX, men det har varit på blött underlag.
- Dessvärre inget test på torrt, men jag tror att det ska gå bra att komma in i det också.

Norrmannen körde RX2 på Silverstone förra året och slutade trea.
- Banan passar mig och min körstil.

Evjen fick dessutom ett bra genrep när han gångna helgen körde in som trea respektive etta i RallyX Nordic i Lites-klassen vid tävlingarna i Höljes.
- Självförtroendet är på topp, lovar Sondre.

Stallchefen i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson, vill inte trissa upp förväntningarna alltför mycket på den unge norrmannen, men ser samtidigt en avsevärd potential.
- Jag tror att han har kapacitet för att bli mästare så småningom, men man får se det lite mer på sikt. Det är inte bara att gå in och dominera mot rutinerade herrar som Jean Baptiste Dubourg, Robin Larsson och Pontus Tidemand.
- Han kan absolut köra bil, intygar också Per Eklund, huvudansvarig för Evjens ekipage under säsongen.

Sondre kommer alltså att bli uppbackad av det nya partnerskapet mellan tidigare rivalerna Kristoffersson Motorsport och Eklund Motorsport. Eklunds gäng har preparerat bilen, men också satts ordentligt på prov senaste veckan. Ett motorhaveri kortade av nattvilan rejält för verkstadsfolket.
- Vi har fått plocka isär det mesta men har lyckats få ihop det igen, berättar Eklund, som fick ta igen lite av nattsömnen på Tysklands-båten på väg söderut.
Stallchefen Kristoffersson kan inte annat än låta sig imponeras.
- Jag visste ju redan när vi anlitade Eklunds team att vi fick tillgång till stor kompetens. När jag nu har sett hur dedikerat de har jobbat för att lösa det här problemet kan jag bara konstatera att vi har en back up i världsklass.

Kristoffersson skickar med några ur sin egen personal till England och kommer dessutom själv att finnas på plats på Silverstone.
- Inspirerande och väldigt roligt att vara tillbaka i rallycross igen, tycker Tommy.

Sondre Evjen kan lugnt notera att han har en mycket rutinerad och kompetent omgivning vid EM-premiären ingående i Speed Machine Festival.
- Verkligen! Jag tror det här blir väldigt bra.

 EM-kalendern Euro RX Supercar

25-26 maj, Silverstone, Storbritannien
15-16 juni, Hell, Norge
6-7 juli, Höljes, Sverige
17-18 augusti, Buxtehude, Tyskland
31 augusti-1 september, Lohéac, Frankrike
14-15 september, Riga, Lettland