Examensdags för Sondre

11/09/2019 by Morgan Carlsson

Sondre Evjen och Volkswagen Dealerteam BAUHAUS åker till Euro RX-avslutningen i Lettland med ett bestämt mål: en plats på pallen. - Vi väntar fortfarande på säsongens höjdpunkt. Den kan komma nu, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Sondre Evjen

Det har inte riktigt gått som planerat hittills under säsongen, vilket kan upplevas som frustrerande eftersom det känns som att mer finns att hämta.
- Utvecklingen har gått framåt under säsongen, både när det gäller Sondres körning och bilens funktionalitet. Det finns potential, säger Kristoffersson.

Den riktiga topplaceringen har ändå uteblivit.
- Om vi kunde få allt att funka samtidigt så skulle det bli riktigt bra. Det är ingen av de andra som är mycket bättre än oss när allt stämmer, säger Sondre Evjen, och summerar sitt första rallycrossår i supercar.
- Det har varit en speciell säsong, med mycket otur. Tror ingen av oss i teamet är riktigt nöjd.

De riktigt bra resultaten har inte infunnit sig trots Evjens förarutveckling och allt arbete som Eklund Motorsport och Volkswagen Dealerteam BAUHAUS har lagt ner under gemensam flagg. Detta om något visar att det krävs tålamod och långsiktighet för att komma framåt i en tuff motorsportdisciplin.
- Men i Frankrike senast satt starterna bra. Ja, allt börjar sitta nu, säger Sondre, som därmed hoppas på en riktigt fin examen på Bikernieki-banan i Riga.
- Vi åker dit med stora förhoppningar och siktar på pallplats, lovar stallchefen Kristoffersson.

Evjen ligger inför säsongsavslutningen på nionde plats i mästerskapet, med bra chans att klättra. Bästa resultatet hittills under säsongen gjorde han på hemmabanan i norska Hell, med en fjärdeplats i kvalet och en sjätteplats i finalen.

Lite hemmakänsla blir det nog också i Riga, eftersom Evjen har många gäster på plats.
- Sponsorer, vänner och familj. Jag hoppas kunna bjuda dem på ett riktigt bra race.

Därmed blir tävlingen förstås också en signal inför kommande år.
- Hoppas det kan bli en hjälp inför nästa säsong. Sponsorer vill ju se resultat.
Den inställningen har teamchef Kristoffersson full förståelse för. Han har själv varit i samma situation många gånger under sin aktiva karriär.
- Sista tävlingen är alltid ett avstamp för nästa år och vi ska göra allt vi kan för att ge Sondre en bra avslutning på året.

Bikernieki är också en slinga som Evjen är bekant med.
- Han har varit där och åkt tidigare och känner till banan. Jag tror den ska passa honom bra, avslutar Tommy Kristoffersson.