Mästerskapsledare i vinnarläge

23/09/2022 by Morgan Carlsson

Extreme E gör den här helgen sitt första besök i Sydamerika. Rosberg X Racing med Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är mästerskapsledare. - Vi har en god chans att säkra mästerskapet, säger en hoppfull Kristoffersson.

Johan Kristoffersson

Efter en lyckad VM-rallycrosshelg med Volkswagen Dealerteam BAUHAUS i Portugal började Johan Kristoffersson den långa resan till regionen Antofagasta i Chile. 48 timmar (!) senare var han på plats för att ta sig an utmaningen i den fjärde deltävlingen av elektriska off road-racingserien Extreme E.
- En sjukt lång resa, konstaterar Johan, som ändå kände sig relativt pigg efter en natts sömn.

Regerande mästarna RXR har haft bra utdelning så här långt under säsongen. Med 75 poäng toppar teamet poängställningen, 32 poäng före Chip Ganassi Racing, 33 före Acciona XE Team och med 34 till godo på X44, som det tredje jagande teamet
- Vi ska göra allt vi kan för att prestera så bra som möjligt, men utan att riskera alltför mycket. Det är de jagande teamen bakom oss som behöver ta lite större risker, konstaterar Kristoffersson.

Helgens tävling har namnet Copper X Prix och avgörs på hög höjd i ett gruvdistrikt med ökenterräng nära staden Calama i norra Chile.
- Det är alltid svårt att veta vad man kan förvänta sig i Extreme E eftersom vi inte har sett banan, men jag är riktigt motiverad och ser fram emot helgen.

Självförtroendet är förstås på topp hos de båda förarna i RXR. Under dubbeltävlingen på Sardinien för drygt två månader sedan levererade Kristoffersson på sin sedvanligt höga nivå medan stallkompisen Mikaela Åhlin-Kottulinsky reste sig till nya höjder
- Vi känner ingen press på oss. Den ligger hos våra konkurrenter. Vi fokuserar på vårt eget så får vi se hur långt det räcker
Och skulle inte mästerskapstiteln säkras den här helgen så är det inte hela världen
- Blir det inte klart nu så har vi en ny chans i Uruguay. 

Sista deltävlingen i Extreme E 2022 går alltså också i Sydamerika, sista helgen i november.

Shakedown i Chile körs på fredag kväll med start vid midnatt, svensk tid. Kvalen på lördag avgörs kl 15 och 20. På söndag är det semifinaler kl 14 medan finalsändningen startar kl 17.