Het uppgörelse väntar på Sardinien

05/07/2022 by Morgan Carlsson

Från regnskurar i Höljes till stekheta Sardinien. Det är snabba kast för Johan Kristoffersson när det är dags för andra och tredje deltävlingen i Extreme E. Inför den här veckan leder Kristofferssons team, Rosberg X Racing, mästerskapet.

Johan Kristoffersson

Efter ett fyra månader långt uppehåll är det dags för andra tävlingshelgen i andra säsongen av elbilsmästerskapet Extreme E. Första tävlingen gick i Saudiarabien, under namnet Desert X Racing, där Kristoffersson levererade ett mästerverk till bilkörning för att säkra segern åt sig och teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky. 

Nu handlar det om Island X Prix på Sardinien och för första gången körs två tävlingar på samma ställe, onsdag-torsdag respektive lördag-söndag.
- Det blir många varv, dubbelt så mycket körning, så det blir viktigt att lyckas behålla bilens prestanda, säger Johan.

Under det långa uppehållet har teamet haft ett testtillfälle i södra Frankrike för att förbereda sig inför den krävande banan som väntar på den italienska ön. Hårt underlag, stenigt och en hel del damm kommer att möta förarna.
- Men banan har behandlats för att dämpa dammet, så förhoppningsvis får vi se mycket action, säger Kristoffersson som vann förra årets tävling på Sardinien, då i par med Molly Taylor.

Den gången skördade den tuffa banan en del offer längs vägen. Rosberg X Racing vann på att ta bilen i mål helt enkelt.
- Det gäller alltid att väga hastighet mot risk, säger taktikern Johan Kristoffersson.

Tävlingarna inleds med shakedown under tisdagskvällen. På onsdag är det kval för första deltävlingen och på torsdag körs finalracen. Del två i dubbeltävlingen börjar sedan på lördag med kval för att sedan avslutas med finaldagen på söndag.

I mästerskapstabellen toppar Kristoffersson/Åhlin-Kottulinsky med 30 poäng före Laia Sanz och Carlos Sainz i Acciona Sainz XE Team på 18 poäng.
- Vi är exalterade att återvända till race action efter det här långa uppehållet som vi har använt till hemläxa och testande. Våra motståndare har också utnyttjat tiden på bästa sätt, så det ska bli spännande att se var alla står. Vårt mål är att försvara ledningen och jag tror att vi har bra förutsättningar för att göra det, säger teamchefen i Rosberg X Racing, Kimmo Liimatainen.