Johan Kristoffersson jagar sekunder och tiondelar på Skid-VM i Falun

16/02/2015 by Per Andersson

När FIS Nordic World Ski Championships avgörs i Falun kommer Johan Kristoffersson, till vardags racingförare i Volkswagen Dealer Team att som vanligt jaga tiondelar och sekunder. Den här gången skiljer sig dock jakten rätt väsentligt, trots att det gäller både fart och fäste är underlaget är inte längre grus och asfalt utan snö och is. Johan kommer att ingå i en grupp och fungera som testpilot för skidmärket Fischer och skidvallan Goldmaker.

Hur kom Du in på det här spåret?
- En av mina samarbetspartners från min tid som skidåkare, Lasse Svensson Milex, hörde av sig inför skid SM i Örebro och behövde testpilot vilket jag tyckte verkade spännande. Nu har det samarbetet utvecklats och jag finns även med i hans stab under VM i Falun, säger Johan Kristoffersson

Vad är din uppgift?
Jag ansvarar för att faciliteterna för skidslip och vallning är på topp, vidare så deltar jag i vallningen av skidorna men framförallt testar jag glidet efter ett visst program.

Vem kommer att åka på era produkter?

- De som vill vinna, ha ha, skämt åsido så åker många av de bästa på Fischerskidor såsom Charlotte Kalla, Marit Björgen, Petter Jr Northug och Marcus Hellner. Goldmakervallan är en ny produkt som Lasse själv lanserar. De tester vi gjort visar på fantastiska resultat och fast än att den är ny på marknaden så är vår målsättning att den skall ha legat under skidorna på någon av de som kliver högst upp på pallen i Falun, avslutar Johan Kristoffersson.

Skid VM inleds onsdagen den 18/2 med sprinttävlingar för båda damer och herrar.