Johan Kristoffersson "kungen av Göteborg" dominerade årets fjärde deltävling!

18/06/2011 by Per Andersson

0 comments

Johan Kristoffersson "kungen av Göteborg" dominerade årets fjärde deltävling! Snabbast i kvalet, två segrar och delad mästerskapsledning är facit efter en helt fantastisk tävlingshelg för Arvika föraren Johan Kristoffersson.


Mekanikerna Tony och Emil har all anledning att fira ikväll.

Kvalet var en riktig rysare, men Johan fick till en riktig kanontid och lyckades för tredje gången av fyra möjliga vinna kvalet i årets Carrera Cup.

- ”Vi var inte helt på topp under fredagens testpass, men då var det så extra skönt att kunna komma tillbaka och sätta snabbaste tid under kvalet. Bilen var riktigt bra redan när vi kom hit i fredags och vi har knappt ändrat alls på inställningarna, men jag kunde öka tempot successivt och steg för steg lära mig banans olika klurigheter. Kvalet var verkligen ingen enkel resa, jag chansade och gick fullt på fyrans växel i chikanen på baksidan, detta var min skönaste pole position hittills”, kommenterar en överlycklig Kristoffersson.

Johan segrade i första heatet och kunde efter en lite dålig start ändå kontrollera loppet in i mål.

- ”Efter att vi fått felaktig information om startproceduren gjorde jag en riktigt dålig start i första heatet. Det blev lite förvirrat och jag kom iväg trögt, men lyckades efter en tuff första kurva hålla Robin bakom mig”, säger Johan.

Efter den tuffa starten kunde Johan defilera till mål med värste konkurrenten Rudholm hela tiden kontrollerat bakom. Bakom Robin Rudholm skuggade Daniel Haglöf till en tredjeplats i heatet.

I race två startade alla förarna på slicks trots att regnet hängde i luften. Johan startade från andra start rutan, men kunde efter en kanonstart knycka förstaplatsen från Rudholm och smita in strax före i första sväng. Efter lite drygt halva racet ökade regnet och tävlingsledningen flaggade av för däcksbyte. Efter att alla förarna satt på regndäck startade heatet om och i omstarten visade Johan ingen respekt utan ryckte direkt åt sig en lucka och kunde sedan defilera fram till mållinjen.

- ”Jag såg till att värma upp mina bakdäck ordentligt på uppvärmningsvarvet och chansade att starta som om det varit torrt underlag.  Jag fick en superbra start och bestämde mig direkt att jag skulle förbi Robin på utsidan i första kurvan. När regnet ökade försökte jag koncentrera mig på att få bra fart ut ur svängarna. Bilen var hur bra som helst trots att det var regn och jag såg tidigt att jag skapade en rejäl lucka”, säger helgens dominant.

Nästa helg fortsätter kampen om årets Carrera Cup titel då det kanske mest spännande racet hittills körs på Nürburgring i Tyskland 

 

Resultat race 1:
1. Johan Kristoffersson
2. Robin Rudholm
3. Daniel Haglöf
4. Roar Lindland
5. Linus Ohlsson
6. Oscar Palm
7. Niclas Olsson
8. Philip Forsman

 

Resultat race 2:
1. Johan Kristoffersson
2. Daniel Haglöf
3. Robin Rudholm
5. Linus Ohlsson
4. Roar Lindland
6. Oscar Palm
7. Mattias Ståhlknapp
8. Snickar Matte Karlsson


 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.