Medalj för Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS

06/09/2014 by Zandra Björkholtz

Johan Kristoffersson åkte till Solvalla och SM-finalen i rallycross för att fightas om guldet i huvudklassen Supercar. Efter att ha fått fel på sin Volkswagen Polo i semifinalen fick han vända hemåt med en bronsmedalj. – Inte vad jag hade hoppats på, men jag är minst lika besviken över att jag inte nådde finalen och kunde bjuda publiken och våra egna gäster på en riktig show, sa Kristoffersson. Till final avancerade däremot teamkompisen Ole Christian Veiby, som blev fyra.

Med fem poäng upp till ledande Sebastian Eriksson hade Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team KMS, chansen att erövra SM-guldet på Solvalla. Han visade mästarklass i kvalomgångarna och fightades med Robin Larsson och segern i sin semifinal när motorn helt plötslig började gå på tre cylindrar.

– Så är det ibland i den här sporten. Kanske hade vi inte lyckats ta guldet ändå, men det hade i alla fall varit roligt att få starta i finalen och bjuda publiken på en riktig show i säsongens sista SM-heat, sa Johan.

Att han missade silvermedaljen med minsta möjliga marginal – Robin Larsson blev tvåa tack vare bättre resultat i den sista deltävlingen – bekom inte Johan speciellt mycket. Det var guldet han var ute efter.

Utan Johan Kristoffersson fick Ole Christian Veiby ensam försvara Volkswagens färger i finalen. Det gjorde han med den äran, även om det inte räckte hela vägen till pallen den här gången. Den unge norrmannen blev fyra.

– Från andra led fick jag inte till någon perfekt start och då är det svårt. Jag gjorde mitt bästa, men killarna framför mig gjorde inga misstag, konstaterade Veiby.

Tommy Kristoffersson, teamchef i Volkswagen Dealer Team KMS, berömde den unge norrmannen.

– Ole Christian blev fyra och var inte långt efter exempelvis Robin Larsson, som tidigare den här säsongen var tvåa i VM-deltävlingen på Lydden Hill i England, sa han och tillade:

– Det var tråkigt att vi inte kunde vara med till slutet och köra final med båda våra bilar här på Solvalla, men återigen visade vi hög kapacitet och den här säsongen har gett oss många positiva svar när det gäller utvecklingen av vår nya bil.

Rallycrossfinalen, som avgjordes ihop med STCC, blev en stor publiksuccé med över 15.000 åskådare på Solvalla över två dagar.

 

Resultat.

Rallycross-SM, RallyX, Solvalla 5-6 september.

Supercar.

1) Sebastian Eriksson, Ford Fiesta

2) Daniel Holten, Ford Fiesta

3) Robin Larsson, Audi A1

4) Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo

5) Emil Öhman, Citroën DS3

6) Peter Hedström, Skoda Fabia (bröt)

8) Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo

 

Slutställning RallyX

1) Sebastian Eriksson, Ford Fiesta, 79 poäng

2) Robin Larsson, Audi A1, 59

3) Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo, 59

5) Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo, 50