Imponerande av Veiby och Kristoffersson

04/03/2023 by Morgan Carlsson

Stabil seger för Ole Christian Veiby och en storartad comeback av Johan Kristoffersson. Kristoffersson Motorsport levererade stort i Numedalsrally. - Ole Christian satte ribban högt direkt och Johan imponerade efter att ha varit borta från rally så länge, summerar stallchefen Tommy Kristoffersson, som själv också nådde målet med startfältets äldsta bil.

Ole Christian Veiby

Sju specialsträckor stod på programmet i den andra deltävlingen av norska rallymästerskapet. Ole Christian Veiby bestämde sig för att sätta in segerstöten på de två första med sin Volkswagen Polo GTI R5.
- Det var taktiken att försöka markera för de andra redan från början, säger Veiby, som tog hem de två första sträckorna och redan där hade sjutton sekunders ledning.

På den tredje sträckan delade Johan Kristoffersson sträcksegern med Frank Tore Larsen och tog sig därmed upp på andra plats efter Veiby.
- Trean var en kortsträcka och lättare att komma ihåg för mig som inte har kört så mycket. Tempot jag höll idag var det som gick att ta ut på ett städat sätt. Skulle jag försöka mer så går det inte fortare. För att lyckas med det måste jag träna mer. 

Kristoffersson körde kontrollerat och felfritt, med en liten miss på näst sista sträckan.
- Jag fick backa i ett vägbyte och tappade några sekunder. 

Vid slutmålet körde han in på fjärde plats, elva sekunder från en plats på prispallen, men resultat var ju inte viktigt för Johan den här helgen.
- Jag var här för att komma i tävlingsmode och få fart i kroppen inför Extreme E nästa helg. Så sett blev det absolut så bra det kunde bli. Jag kan inte vara annat än nöjd.
Samarbetet med co-drivern Johan Johansson fungerade också utmärkt.
- Johan och jag har aldrig åkt ihop förut och eftersom jag inte har reflekterat över det under dagen så betyder det att allt har fungerat. 

Ole Christian Veiby hade också nytt bredvid sig, eller nygammalt, i form av Jonas Andersson.
- Kul att ha Jonas tillbaka i bilen. Det har fungerat perfekt, precis som allt annat: fina vägar, en fungerande bil och bra däckval.
En perfekt dag! Veiby tog fyra sträcksegrar, ledde som mest med en halvminut, tog det lite lugnt på sista sträckan och vann till sist med nitton sekunder före Eyvind Brynildsen. Därmed har Veiby vunnit alla Numedalsrally som körts sedan första segern 2017. 

Lite längre ner i resultatlistan parkerade Tommy Kristoffersson och Per Andersson i sin Volvo 140, men nöjda med att ha nått slutmålet.
- Jag tycker vi har stått på bra, även om vi inte har hängt med de snabbaste i klassen, men vi hade å andra sidan startfältets i särklass äldsta bil, påpekar Tommy, som också hade att brottas med ovanan att hantera egenskrivna noter.

Särskilt SS2 ställde till det för Kristoffersson och Andersson.
- Vi fick inte till våra egna noter där, så kvällen före bestämde vi att ta Johans noter på den sträckan. De var inte riktigt kompatibla kan man säga. När Per hade läst färdigt noterna hade jag fortfarande halva sträckan kvar att köra…

Johan Kristoffersson