Ny sträckseger för Kristoffersson

17/02/2018 by Zandra Björkholtz

Johan Kristoffersson tog ännu en sträckseger under lördagens etapp i Rally Sweden när han vann superspecialen på Färjestads travbana. - Bra ladd. Tyvärr en liten miss, men det räckte ändå.

Dagen började annars mindre bra. På andra sträckan, Hagfors 1, snurrade Kristoffersson.

- Tycker egentligen inte att jag gjorde någon miss där. Jag låg rätt i spåret, men de andra bilarna hade kört bort snövallen så det fanns inget kvar att stötta sig emot.

Snurrningen i sig kostade inte mycket tid, men för att inte riskera motorn sprintade co-drivern Patrik Barth ut för att rensa luftfiltret från snö.

- Där gick det drygt två minuter, men att klara det på den tiden är en bedrift i sig, tycker Kristoffersson om kartläsarens raska insats.

Därefter rullade dagen på ganska normalt för Kristoffersson och Patrik Barth, men rallycrossvärldsmästaren har lite svårt att känna av när det går fort och inte.

- Jag kör i mitt tempo och har inte gjort några stora misstag. Igår räckte det till sträckseger på Röjden, idag var jag 20 sekunder efter på Vargåsen 1 och jag förstår båda lika lite, konstaterar Johan om sin bristande erfarenhet inom rally.

Någon topp tre-placering var Kristoffersson/Barth inte riktigt nära med sin Skoda Fabia R5 förrän det var dags att äntra Färjestads travbana för andra gången under rallyt. Där gick Johan i mål på tiden 1:38,4 och var därmed tre tiondelar snabbare än Tuohino och Katsuta som delade andraplatsen.

- Det är ju där jag trott på förhand att jag ska ha bäst chans att vinna, men jag trodde inte det skulle räcka med den miss jag gjorde.

På den avslutande sprinten i Torsby var Kristoffersson lite längre från täten, tid som försvann tidigt på sträckan.

- Där bromsade jag på mig och kom fel i ett vägskäl, men efter den missen tycker jag att tempot var bra, säger Johan och får kvitto på detta genom en titt på split-tiderna.

Inför sista dagen ligger han på en fin sjätteplats totalt i WRC 2, med Huttunen jagande 19 sekunder bakom.

- Det är ett sidoprojekt i sig att försöka hålla honom bakom, men fortfarande är det viktigaste att vara i sin egen bubbla och få många kilometer i kroppen, förtydligar Kristoffersson.

 

Foto: Christian Gustavsson