Seger i premiären för Veiby

15/01/2023 by Morgan Carlsson

Det blev seger direkt för Ole Christian Veiby i det första av vinterns fyra rallyn. Veiby var snabbast på tre av fyra sträckor i Sigdalsrallyt. - Väldigt bra! Det här ger självförtroende inför fortsättningen, säger Ole Christian.

Ole Christian Veiby

I Kristoffersson Motorsports Volkswagen Polo GTI R5 satte Veiby och co-drivern Johan Johansson full fart redan på den första specialsträckan. Snabbast med en marginal på 5,1 sekunder till Frank Tore Larsen.
- Det var väl också en del av planen, att knäcka dem lite redan på första sträckan, berättar Ole Christian.

På den andra fartsträckan fick han däremot nöja sig med en andraplats, där Eyvind Brynildsen var en sekund snabbare. Fortsatt ledning totalt dock.
- Bilen var väl inte helt perfekt så långt, men vi gjorde några småändringar på vår set up efter det vilket gav resultat.

Under eftermiddagens två sträckor blev det ytterligare två sträcksegrar av lika många möjliga och totalt en seger med 14,5 sekunders marginal ner till tvåan Anders Gröndal.
En bra dag på jobbet helt enkelt och en perfekt start på rallysäsongen under idealiska förutsättningar.
- Fina vägar med en väldig massa snö och en bil som har fungerat fint, konstaterar Veiby nöjt. 

Och samarbetet med co-drivern Johan Johansson summerades med betyget: mycket bra!
- Johan har gjort ett riktigt bra jobb. Det fungerade prickfritt, trots att vi aldrig har kört ihop tidigare. 

För Ole Christian fortsätter rallysäsongen med premiären i norska mästerskapet, Rally Elverum, kommande helg. Allt med sikte på slutmålet, Rally Sweden andra helgen i februari.
- Allt går enligt planen så här långt, konstaterar en nöjd Veiby avslutningsvis.