Dubbel triumf för KMS

27/08/2023 by Morgan Carlsson

Så ska en perfekt tävling utföras! Kristoffersson Motorsport fick full utdelning i RallyX i norska Grenland. Seger i finalen för Johan Kristoffersson och en norsk mästerskapstitel till Ole Christian Veiby. - En fullbordad helg med många bra ingredienser, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Johan Kristoffersson Ole Christian Veiby

KMS åkte till Grenland, sydväst om Oslo, med två mål: att ge Johan Kristoffersson chansen att få köra om mästerskapstiteln i Höljes nästa helg och att ta hem norska mästerskapet till Ole Christian Veiby. Check på båda två!
- Utåt sett har det väl verkat lättare än vad det var. Vi har haft en hel del jobb med bilarna, men grabbarna i teamet håller världsklass, helt otroliga, och både Johan och Ole Christian har gjort sitt jobb klockrent.
- Vi har visat att vi behärskar både blött och torrt. Johan är i absolut särklass på regn och Ole har varit stabil hela helgen, berömmer Tommy Kristoffersson, som också passade på att hylla arrangemanget.
- En eloge till Andreas Eriksson och RallyX. En mycket bra tv-produktion, en fin bana och ett arrangemang i toppklass. 

Lördagens kval bjöd på mycket regn och besvärliga förutsättningar ute på banan. I de lägena är Johan Kristoffersson den obestridlige kungen, vilken han också visade med fyra raka heatsegrar.
- Bra gjort att lyckas ta hem alla heaten med ett ganska litet fartövertag ändå. Starterna var verkligen bra, säger Johan, som fortsatte i samma stil genom att enkelt köra hem sin semifinal. 

I den andra semin triumferade Ole Christian Veiby som hade en något krångligare väg genom kvalificeringen.
- Jag fick kämpa i Q1 och Q2, men därefter var det helt prickfritt, konstaterar Ole Christian. 

Två KMS-bilar i första startled i finalen därmed och samma KMS-bilar först över målllinjen med Johan som etta och OC som tvåa.
Det effektiva samarbetet mellan de båda förarna var en viktig ingrediens i segersoppan.
- Våra bilar har lite olika styrkor. Ole var snabbare på vissa ställen på banan och det var en fördel att vara två och kunna ta del av varandras data. 

Det blev en intern kamp mellan de båda om finalens snabba varvtid, där Johan till slut var en tusendels sekund (!) snabbare än sin teamkompis.
- Jag låg bara och kontrollerade det, konstaterar Johan med ett skratt.

Ole Christian kunde i gengäld titulera sig som norsk mästare i rallycross, hans första titel av den sorten. Det mästerskapet avgjordes med en egen final baserad på lördagens kval. Veiby startade i pole position med Sondre Evjen på utsidan.
- Sondre fick en lite bättre start och var en halv billängd före, men jag hade innern och kom ut först. Sedan kunde jag dra ifrån. Kul med första titeln i rallycross. Det är ju något som kommer att stå i historieböckerna, säger Veiby. 

I RallyX-sammandraget ligger Kongsvinger-föraren på fjärde plats medan värmlänningen Kristoffersson har tagit över täten i mästerskapet, två poäng före Kevin Eriksson inför finalen i Höljes kommande helg.
- Som jag alltid säger: Det är kul att få komma till en final och ha chans att vinna mästerskapet, avslutar Johan.