Johan och Ole Christian på titeljakt

15/08/2023 by Morgan Carlsson

Johan Kristoffersson har chansen att ta ett grepp om totaltiteln och Ole Christian Veiby kan bli norsk mästare. Det finns mycket att köra för när Kristoffersson Motorsport ger sig in Rally X-leken igen i norska Grenland nästa helg. - Vi vill förstås alltid tävla och tar chansen när den dyker upp, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Johan Kristoffersson Ole Christian Veiby

KMS körde de inledande tävlingarna för supercar i årets Rally X-säsong, i Nysum och i Tierp.
- Då ville vi komma igång med säsongen och få lite träning för hela teamet. Det är en fin serie, med en bra arrangör, ett enkelt och okomplicerat mästerskap, säger Tommy. 

Den tredje dubbeltävlingen gick i Kouvola, där KMS-gänget inte kunde närvara. Trots detta ligger Johan Kristoffersson i slagläge om titeln inför de två avslutande tävlingarna i Grenland om en och en halv vecka och i Höljes helgen därpå. Visserligen har Kevin Eriksson mest poäng för tillfället, men alla förare måste räkna bort en tävlingshelg. Med en tävling bort för Kevin och Johans nolla från Finland struken leder värmlänningen serien med en poäng.
- Ett mästerskap är alltid ett mästerskap. Klart man vill vinna och det brukar alltid bli bra tävlingar i Rally X, säger Johan. 

För att kunna tävla i Norge behöver KMS-teamet damma av sina gamla Volkswagen Polo GTI Supercar i ena hörnet av verkstaden. De båda kärleksfullt namngivna bilarna har börjat få en ansiktslyftning inför nästa helg.
- “Grisen” är nykammad och “Bettan” är nypermanentad, säger Tommy Kristoffersson glatt och fortsätter:
- Vi har en viss hatkärlek till de där bilarna. I Danmark hade vi alla möjliga problem, så det var knappt att vi ville ta med dem hem, men i Tierp fungerade de klockrent och var riktigt snabba. 

Trots åldern finns det kapacitet i trotjänarna.
- Det är gamla bilar som har varit med länge så det är alltid en viss ångest inför vad som kan hända, men det är roligt när det lyckas. Jag hoppas på en helg utan tekniska problem och att det blir mycket körning, säger Johan Kristoffersson. 

För Ole Christian Veiby står en titel på spel redan under helgen i Grenland. Det norska mästerskapet avgörs nämligen samtidigt i den deltävlingen. Tävlingens bäste norrman tar hem titeln.
- Den titeln har jag inte vunnit tidigare så det blir kul att köra om, säger Ole Christian.
Banan i Grenland blir en ny upplevelse för Johan och för KMS-teamet, däremot inte för Ole Christian.
- Jag körde crosskart där en gång för länge sedan och så har jag testat med en rallybil, däremot aldrig kört rallycross.
- Men det är en fin anläggning. Ganska snabb bana med ett hopp uppe på toppen, berättar Ole Christian som “värmer upp” med Sommer Rally Grimstad i norska rallymästerskapet redan nu till helgen.
- En tävling helt på asfalt. Det ska bli kul att få köra lite bil igen, säger Veiby, som ligger tvåa i det mästerskapet.