Segervittring inför Höljes

31/08/2023 by Morgan Carlsson

Efter succéhelgen i Grenland åker Kristoffersson Motorsport till RallyX-finalen i Höljes med segervittring. - Det är absolut målet, men det finns verkligen inga garantier, säger Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson

Kristoffersson har två poängs övertag på Kevin Eriksson inför säsongens åttonde och sista race, trots att han missade hela tävlingshelgen i Kouvola. På norsk mark gångna helgen skaffade sig Johan möjligheten att avgöra av egen kraft. Segervapnet där var starterna. Kristoffersson var snabbast ut i alla sina sex heat.
- Det gör livet ganska mycket enklare, speciellt som jag inte hade något direkt övertag fartmässigt ute på banan.

Trots att förutsättningarna skiftade rejält under helgen var Johan raskast från startplattan varenda gång. Skickligt hanterat av föraren förstås, men också ett resultat av ett mångårigt samarbete med ingenjören Per Johansson.
- Vi jobbar bra ihop. Han vet precis vad jag menar och programmerar exakt utifrån hur jag har sagt att jag vill ha det.
Teamchefen Tommy Kristoffersson är imponerad av den dynamiska duon.
- Per är en supernörd, precis som Johan, så de passar bra ihop. Båda har en stark vinnarmentalitet, men jag skulle säga att det gäller för hela teamet. Vi har en otrolig kunskapsbas och enormt dedikerad personal. Sedan Grenland har ljuset varit tänt i verkstaden oavbrutet. Ingenting lämnas åt slumpen. 

Trots en framgångsrik helg med få skador har bilarna fått en minutiös genomgång inför helgen i Höljes.
- Vi vill ge oss själva bästa tänkbara förutsättningar och förebygga eventuella problem. Vi gör det vi kan för att komma väl förberedda. Det är ett mästerskap som står på spel och vi är alla tävlingsmänniskor, säger Tommy. 

För Johan Kristoffersson står titelstriden mot Kevin Eriksson. Drömscenariot ser ut som följer:
- Att vi står sida vid sida i finalen. Först i mål vinner!
Johan ser dock en annan tydlig konkurrent om segern.
- Min käre teamkompis har gjort det väldigt bra på sistone och kommit allt närmare.

Ole Christian Veiby har tydligt steppat upp sin förmåga och var till och med snabbare än den femfaldige världsmästaren på vissa delar av banan i Grenland.
- Det är gott att ha med sig det självförtroendet när man sätter sig i bilen. Klarar man att köra ifrån Johan i vissa partier, då vet man att man har gjort det bra. Det är inte många som klarar det.
För Ole Christians del var det nämnda starter som var skillnaden till hans nackdel.
- Där måste jag hitta något nytt till Höljes. “Bettan” behöver bli snabbare iväg. 

Tommy Kristoffersson är full av beundran för Ole Christian. I tio år har Veiby varit en del av Kristoffersson Motorsport och fortsättning följer.
- Vi räknar honom som en egen KMS-produkt, otroligt betydelsefull i vårt långsiktiga samarbete, liksom pappa Erik är. De har varit med och byggt upp KMS till vad vi är idag.
Med goda resultat som följd, vilket inte minst märktes i Grenland där Ole Christian bärgade en norsk mästerskapstitel.
- Ole hade en jättebra helg i Norge. Jag skulle nog vilja säga att det var hans bästa rallycrosshelg någonsin. Han kan absolut vara med och utmana om segern i Höljes.