Tre biogas-bilar på startlinjen – Johan Kristoffersson får chansen i STCC

29/06/2011 by Per Andersson

0 comments

Återigen ställer Team biogas.se tre klimatsmarta Volkswagen Scirocco på startlinjen i STCC. Nu är det tävlingshelg fem i Falkenberg, och jakten på viktiga poäng tätnar. - Tre bilar har större chans att ta viktiga poäng än två, så enkelt är det. Allt handlar om att vinna, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

I Göteborg City Race kördes teamets tredjebil av Camaro Cup-föraren Alexander Graff, som gjorde sin debut i svensk racings kungaklass, STCC. Och det på en tuff stadsbana, i regn. I helgen är det återigen dags för Camaro Cup för Graff. Det är däremot tävlingsfritt i Carrera Cup, vilket gör att teamets tredjeförare på Falkenberg blir Johan Kristoffersson– 22 år ung, men ingen nybörjare.

För två år sedan tävlade han i en Audi i STCC, ifjol gjorde han några inhopp i Team biogas.se:s tredjebil och nu leder han sensationellt Porsche Carrera Cup Scandinavia. Uppladdningen inför Falkenberg har varit av det mer extrema slaget. Kristoffersson var snabbaste svensk i Porsche Carrera World Cup på legendariska Nürburgring.

–        Det var en en vansinnigt skrämmande och rolig tävling, men nu är all fokus på Falkenberg. Det ska bli väldigt roligt att komma till STCC och Team biogas.se, särskilt nu när det går så bra. Mitt mål är att kämpa om poängen och hjälpa Fredrik och Patrik i toppstriden och teamet så mycket jag bara kan, säger Johan Kristoffersson.

Fredrik Ekblom ligger tvåa i förarmästerskapet, endast två poäng bakom ledande Rickard Rydell. Patrik Olsson har haft en del tekniska problem och inte lika stora framgångar i årets oerhört täta mästerskap, och ligger på elfte plats. I teammästerskapet skuggar Team biogas.se ledande Volvo-teamet Polestar Racing, endast 17 poäng skiljer dem åt.

Det återstår att se vem som leder efter de två heaten på Falkenberg, en av Sveriges snabbaste banor.

 

Följ STCC från Falkenberg på www.biogas.se

 

Förarmästerskapet

1) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 102 poäng

2) Fredrik Ekblom, VW Scirocco, 100

3) Tommy Rustad, Volvo C30, 90

4) Johan Stureson, BMW 320si, 67

5) James Thompson, Volvo C30, 62

6)Tomas Engström, Honda Accord, 60

11)Patrik Olsson, VW Scirocco, 35

 

Teammästerskapet

1) Polestar Racing, 153 poäng

2) Team biogas.se, 136

3) MA:GP/IPS, 112

4) Chevrolet Motorsport Sweden, 111

5) Flash Engineering, 102 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.