Tempot fanns men motflyt för Veiby

06/10/2019 by Morgan Carlsson

Wales Rally GB blev inte den framgång som Ole Christian Veiby hade siktet inställt på. Efter en lovande inledning tvingades Veiby bryta under fredagen och fick starta om utan chans till tätplacering i WRC 2.

Ole Christian Veiby

− Det blev inte det rally vi hade hoppats på. Vi kom hit med en plan för ett bra resultat, seger eller åtminstone pallplats, säger en besviken Ole Christian.

När rallyt drog igång på allvar under fredagsmorgonen visade Veiby bra tempo med sin Polo GTI R5. På SS3 var han snabbast och låg så långt på en andraplats i WRC 2.
− Vi började bra, var snabba och tog en sträckseger, men så träffade vi en stubbe och tvingades bryta på SS4. Det förstörde vårt rally.

Veiby och co-drivern Jonas Andersson startade om på lördagen, men förstås med tilläggstid och därmed långt ner i totalställningen. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-ekipaget visade ändå att tempot fanns genom hela etappen.
− Även om vi inte hade den allra högsta farten så lyckades vi sätta topp tre-tider i WRC 2 på alla sträckor den dagen, summerar den 23-årige norrmannen.

Veiby fortsatte göra bra tider under slutetappen på söndagen, men var ändå inte helt nöjd.
− Söndagen var lite frustrerande. Vi fortsatte leta efter mer fart, gjorde några ändringar och anpassade körstilen. Det hjälpte till en del.

Ole Christian slutade elva i sin klass och kunde därmed inte stärka sin position i VM-sammandraget.
− Det finns en del positiva saker att ta med sig ändå och vi ska komma tillbaka starkare.

Teamchefen i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson, följde rallyt från hemmaplan och delade Veibys frustration.
− Topp tre-tider på de flesta sträckor. Det är bra. Ole Christian har tempot för att bli världsmästare, men det har varit några ödesdigra incidenter under säsongen, så även denna gång, konstaterar Kristoffersson.

Det finns en hemläxa att göra för att nå fortsatt progression, konstaterar stallchefen.
− Vi måste tillsammans noggrant analysera de här incidenterna och lära oss inför fortsättningen. Sedan ska man också komma ihåg att det är en bil som går första året i VM-sammanhang. Utveckling tar tid.

Av Veibys VM-säsong återstår nu deltävlingen i Spanien 25-27 oktober.