Bergström på pallen i VM-comebacken

06/07/2024 by Morgan Carlsson

Gustav Bergström levererade en tredjeplats till Kristoffersson Motorsport i VM-premiären i Höljes efter att ha rattat en av teamets elbilar på ett förnämligt sätt. - Jag hade inte förväntat mig att få stå på pallen idag, säger en glad men överraskad Gustav.

Gustav Bergström

Förutom Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby i de nybyggda ICE-bilarna så mönstrade KMS två elbilar med Sondre Evjen och Gustav Bergström i förarbesättningen. 

Båda grabbarna hittade farten snabbt på den legendariska banan i norra Värmland. I slutänden var det Bergström som noterade den bästa placeringen när han följde upp en stark kvalificering med att köra hem tredjeplatsen i finalen.
- Jag hade en knackig warmup, men sedan gick det bättre och bättre. I finalen såg jag inte så mycket vad som hände i starten, men plötsligt var jag trea.

Därifrån tittade han aldrig bakåt mot jagande bröderna Hansen utan drygade istället ut avståndet.
- Jag hade mest fokus framåt och att försöka komma närmare Johan. 

En övertygande insats i rallycrosscomebacken!
- Senast jag körde bilen var för precis ett år sedan här i Höljes, påminner Gustav. 

Teamchefen Tommy Kristoffersson var imponerad och kanske lite överraskad, fast ändå inte.
- Jag har ju sagt hela tiden att det passar honom att köra rallycross. Idag körde han verkligen till sig en tredjeplats. Han fick den inte på grund av att andra gjorde misstag, utan han förtjänade sin position på startplattan genom ett bra kval och han förtjänade sin plats på pallen efter en kontrollerad och mogen körning i finalen.

För Sondre Evjen tog lördagens äventyr slut i semifinalen, men även han visade positiva tendenser.
- Jag är ändå nöjd med insatsen. Det var några små grejer som gick fel och som fick ett stort utslag, men tempot var bra.
En oturlig punktering försvårade kvalinsatsen och i semifinalen blev det lite handhavandefel med torkare och spolning, vilket gjorde att rutan la igen.
- Jag fick på torkarna, men inte vattnet, så jag såg ingenting nerför backen.
Evjen hoppas få bättre ordning på starterna under söndagen för att därmed kunna hävda sig.
- Det ser ut att bli regn, så det blir spännande, menar en förhoppningsfull Evjen.